פריקה עם תרד טורקי ודואה – מאת אורטל בובר

פריקה עם תרד טורקי ודואה

רכיבים:

1 כוס פריקה

2 כפות גדושות של דואה (מתכון להכנת הדואה)

1 חבילה תרד טורקי

1 בצל לבן גדול

2 שיני שום

שמן זית

מלח

טחינה גולמית / יוגורט עזים

אופן ההכנה:

שוטפים את הפריקה היטב בהרבה מים ומשרים במים נקיים למשך חצי שעה. לאחר מכן שוטפים שוב ושוב עד שהמים הנשטפים מהפריקה יוצאים נקיים.

מניחים בסיר את הפריקה עם שתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח ומנמיכים את האש למינימום. מבשלים כ- 20 דקות עד שהפריקה מוכנה. היא צריכה להיות נגיסה ולא רכה מדי.

במחבת גדולה או ווק מחממים 2-3 כפות שמן זית. מאדים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הדואה.

מערבבים 1-2 דקות, מוסיפים שיני שום חתוכות לפרוסות ומערבבים שוב. לאחר דקה מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים תוך כדי ערבוב עד שהתרד מאבד את נפחו.

מערבבים את תערובת התרד עם הפריקה המוכנה, טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים עם מעט דואה זרויה מעל. אפשר גם לזלף מעט טחינה גולמית או להגיש עם כף יוגורט עזים.

 אורטל בוברND, Cl.H,נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן