ירוקים, מקררים ומזינים – מאת אפרת נבון כהן

חג הקציר עבר אך תקופת הקציר נמשכת והקיץ בתחילתו- זה הזמן לקרר את הגוף ולהרוויח את השפע התזונתי הרב המצוי בירקות ירוקים עליים.

שימו לב שהחיות החזקות בטבע, כמו פילים, קרנפים, ג’ירפות, פרות ושימפנזים- ניזונים מעלים ירוקים!! הג’יראפה לא צורכת חלב כדי לחזק את עצמותיה הצומחים לגובה והפילים לא צורכים בשר כדי להתחזק. רוב התפריט שלהם מבוסס על עלים ירוקים ואכן משפחת העלים הירוקים אוצרים בתוכם שפע של רכיבים: הם מכילים הרבה חלבון, סידן, מגנזיום, ויטמין A, אומגה 3, כלורופיל, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון רבים.

העלים הירוקים בורכו בתכונות ריפוי כגון טיהור הכבד והדם מרעלים, מניעת סרטן, חיזוק ואיזון מערכת העיכול, חיזוק העצמות ועוד.

עלים ירוקים הם המזון הכי בסיסי שיש: רופא בשם ד”ר וורבורג  קיבל פרס נובל על גילויו, שתאי סרטן לא שורדים בסביבה בסיסית ומשגשגים בסביבה חומצית. מהבחינה הזו העלים הירוקים הם מתנת האדמה ממש!

אז אחרי שהשתכנעתם שעלים ירוקים צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהצלחת שלנו, הרי לפניכם תכונות נסתרות של מבחר עלים, שרובינו לא מודעים אליהם:

חסה: בחסה יש חומר שנקרא לקטוקריום. זהו הנוזל הלבן שרואים בעת שחותכים את החסה. לרכיב זה השפעה משרת שינה- אז אם אתם סובלים מנדודי שינה, שלבו חסה בארוחת הערב שלכם.

פטרוזיליה: עשירה ביותר בויטמין K, החשוב בתהליך קרישת הדם ובבריאות העצמות ובנוסף עשירה מאד בויטמין C , המסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב, סרטן, קטרקט, סיבוכי סוכרת וחיוני לספיגת הברזל במעי.

כוסברה ושמיר: עשירים במונוטרפנים- רכיבים שנחקרו כנוגדי סרטן.

קייל: זהו בן משפחה של הכרוב ושמו השני “כרוב על” מציב אותו כמלך העלים. הקייל מכיל רכיבים עוצמתיים למיגור גידולים והוא מסייע בהורדת הכולסטרול הרע.

תרד: עשיר מאד בברזל וחלבונים ועל כן מומלץ לצמחונים ולספורטאים. במחקרים נמצא שצריכת עלי תרד בתדירות של 3 פעמים בשבוע מורידה את הסיכון לחלות בסרטן העור. בתרד נוגד חימצון בשם לוטאין, שהוא חיוני לבריאות העין ויחד עם חלמון הביצה שגם מכיל לוטאין מהווים השניים תרופה לתחלואי עיניים שונים. ביצת עין על עלי תרד מאודים קלות (“שקשוקת תרד”) הינה שילוב מנצח לחיזוק העיניים.

נבטים: הנבטים הם בעצם זרע בתחילת צמיחתו, כאשר ההנבטה מעוררת את כל הפוטנציאל הטמון בזרע וכמות האנזימים בו כה רבה, שביכולתם להגביר את קצב שריפת השומנים. בנוסף ההנבטה מכפילה את כמות הויטמינים שבזרע במאות אחוזים וגורמת להיווצרות של ויטמין C. קיימים סוגים רבים של נבטים כגון נבטי חמניה, נבטי ברוקולי, נבטי צנונית, נבטי שעועית ועוד.

עלי סלק (מנגולד): למנגולד יש יכולת לסכך את המעי ועל כן מסוגל לטפל במחלות מעיים. עלי המנגולד תורמים לבריאות השיער והעור ומסייעים לריפוי פצעים. בנוסף המנגולד מפוצץ בסידן, החיוני לעצמות ושיניים חזקות.

חשוב מאד לאכול סלט עשיר בירקות ירוקים עליים בכל יום. גוונו את הסלט עם הוספת שקדים או אגוזים קצוצים, גוג’י ברי או צימוקים, קישואים צרובים וכל דבר שיוסיף לו לטעם וכמובן שמן זית. הכינו את הסלט כך שיהיה טעים ומפנק, על מנת שתתמידו באכילתו מתוך הנאה ולא מתוך כורח.

המתכון המנצח שלי ושל בני ביתי לסלט ירוק

האמת היא שאינני  מודדת את כמות העלים שאני מכניסה ופשוט קוצצת לפי העין… ניסיתי להעריך את הכמות והרי היא לפניכם, אך אתם כמובן יכולים לא להיות מדויקים- זה עדיין יהיה טעים.

רכיבים:

חצי צרור עלי חסה

חצי כוס נבטי חמניה/ נבטי ברוקולי

חצי כוס כוסברה (לא חובה למי שלא אוהב ואפשר פטרוזיליה או שמיר במקום)

בצל ירוק

6 עגבניות שרי חצויות

4 פרוסות חציל אפוי/ 10 עיגולי קישוא אפוי בסגנון אנטיפסטי

כף צימוקים כהים/גוג’י ברי/ 3 משמשים מיובשים אורגניים קצוצים

2 כפות צנוברים/ 2 כפות גרעיני דלעת/ 4 אגוזי מלך קצוצים/ 15 שקדים חצויים

3 כפות שמן זית

מלח הימלאיה לפי הטעם

אופן ההכנה:

לקצוץ את העלים הירוקים דק

להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב סמוך לאכילה


אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן