פטריות ממולאות בפסטו בזיליקום בציפוי “גבינת קשיו” – מאת אפרת כהן

הבזיליקום או בשמו העברי ריחן נחשב לעשב מרפא ממש: הוא מכיל ברזל, סידן, מנגן, מגנזיום, ויטמין C, ויטמין K, ויטמין  A ועוד.

הבזיליקום מכיל חומרים אנטי בקטריאליים ואנטי דלקתיים ועל כן הוא יעיל למצבים כגון דלקות פרקים, דלקות עיניים, מחלות מעיים דלקתיות ועוד. שלל הנוטריאנטים שבו הופכים אותו לצמח עוצמתי המגן בפני אוסטאופרוזיס.

בנוסף, הבזיליקום נחשב למשפר זרימת דם, מוריד רמות סוכר בדם, מקל על גרד בעור, מועיל להליטוזיס (ריח רע מהפה) ומפיג גזים.

לכבוד חג השבועות, הלוא הוא חג הביכורים- להלן מתכון של פטריות ממולאות בפסטו בזיליקום בציפוי “גבינת קשיו”:

חומרים (5 מנות)

15 פטריות שמפיניון גדולות

לפסטו:

2 צרורות עלי בזיליקום שטופים

חצי כוס שמן זית

5 אגוזי מלך שלמים

3 שיני שום

כפית שטוחה של מלח הימלאיה

לגבינת הקשיו:

חצי כוס קשיו מושרה 4-8 שעות

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

מסירים לפטריות את רגליהן בעדינות ומניחים על נייר אפיה בתבנית.

טוחנים את כל רכיבי הרוטב היטב.

ממלאים כל פטריה ברוטב הפסטו.

טוחנים את הקשיו והמים לעיסה חלקה ומורחים על הפסטו.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ 15 דקות עד שגבינת הקשיו משתזפת מעט.

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן