קארי סרפד וטופו – פלאק פאניר סטייל

מאת תמר וולף

בהשראת עונת האביב והצורך בשחרור והתחדשות, אנחנו מזמינים אתכם להתנסות במתכון מרענן ובריא. הסרפד, הוא אחד הצמחים הנפוצים בשימוש אצל המטפלים ההרבליסטים. צמח עדין בעל תכונות טיפוליות רבות תועלת, שהוא גם צמח מאכל טעים המתאים כחלק מתפריט התומך בתהליכי ניקוי פסולת מטאבולית. בתקופה זו של השנה ניתן למצוא אותו בבתה ובשדות. המתכון המצורף בשילוב של טופו, קשיו ותבלינים חמים, מהווה מנה שהיא ארוחה שלמה, טעימה ומזינה שתספק לכם את הערכים התזונתיים החשובים. מנה משביעה שתשאיר אתכם עם תחושת רעננות והתחדשות.

תמר וולף, שמביאה את המתכון הזה מהמטבח ההודי, יצרה שילוב מרתק של טעמים וניחוחות..

תמר וולף, שמביאה את המתכון הזה מהמטבח ההודי, יצרה שילוב מרתק של טעמים וניחוחות, שמביאים את טהרת הטבע אל הצלחת. המנה מתאימה במיוחד לתקופה בה הגוף זקוק להזרמה מחודשת של אנרגיה, כמו גם להזנה חמה, מבושלת ומנחמת.

הנה הדרך להכין את המנה המיוחדת הזו, שתהיה לא רק בריאה ומנקה, אלא גם חוויית טעמים עשירה וטעימה.

קארי סרפד וטופו – פלאק פאניר סטייל

מצרכים:

350 גר׳ סרפד (ניתן להחליף בעלי כף אווז, אמיך קוצני, או מה שתמצאו…)

כחצי פלפל ירוק חריף (תלוי בחריפות של הפלפל ובהעדפה) חתוך לפרוסות

חבילת טופו חתוכה לקוביות

חצי כוס קשיו

2 כפות גהי

1 כפית זרעי כמון שלמים

3/4 כפית זרעי חרדל שחור

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 עגבניות בשלות, קלופות, ללא גרעינים וחתוכות לקוביות קטנות

5 שיני שום מגוררות

4 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורר

כף כורכום

רבע כפית פלפל קיאן או חצי כפית פפריקה חריפה

כפית גראם מסאלה

כף עלי חילבה

מים

מלח

אופן ההכנה:

מתחילים עם קרם קשיו-

משרים את הקשיו כ 10 דקות במים רותחים. מסננים, מעבירים לבלנדר עם חצי כוס מים וטוחנים לקרם חלק. מניחים בצד.

מכינים את הסרפד-

מפרידים מגבעולים גסים, שוטפים היטב ומסננים.

מכינים קערה עם מי קרח.

בסיר גדול חולטים את הסרפד עם הפלפל החריף. מוציאים לאחר דקה למי הקרח.

מסננים, סוחטים ומעבירים לבלנדר עם מעט מים. טוחנים למרקם חלק.

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הגהי ולאחר מכן את זרעי הכמון והחרדל. לאחר דקה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום והג׳ינג׳ר וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות.

מוסיפים את העגבניות, הכורכום ופלפל קיאן/פפריקה חריפה וממשיכים לטגן עוד דקות ספורות.

מוסיפים את מחית הסרפד, גראם מסאלה, מעט מים ושלוש כפות ממחית הקשיו. מערבבים ומבשלים מעט.

מוסיפים מלח ואת עלי החילבה, מערבבים ומוסיפים את הטופו.

מבשלים מספר דקות נוספות.

מזלפים מעט מחית קשיו מעל ומגישים עם אורז ולימון בצד.

תהנו:)

תמר וולף, הרבליסטית קלינית וחברה בוועד המנהל של העמותה

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן