מתכון ליום העצמאות – קבב עסיסי – מאת יפה ברמץ חמוטל

מצרכים:

1 ק”ג בשר טחון – בקר/כבש/טלה

לחובבי שומן כבש: להוסיף 25-50 גר’ ליה עם טחינת הבשר

1 חבילה צרור כוסברה קצוצה

1/2 חבילה פטרוזיליה כנ”ל קצוצה

כמה עלי נענע קצוצים (לא חובה)

1 בצל קצוץ דק

פלפל שחור גרוס בנדיבות

1/4 כפית פלפל אנגלי כתוש/טחון דק

1/2 כפית זרעי כמון כתושים

1 חלמון ביצה

2 כפות שמן זית

מלח במידת הצורך

הערה: אופציה נוספת היא להכין קבב דגים:

במקום בשר משתמשים ב –  1 ק”ג דג לוקוס/דניס, קצוץ או טחון גס

1 ביצה שלמה (במקום החלמון)

1/4 כוס פירורי פאנקו

הכנה:

מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות.

מניחים על גבי תבנית משומנת מעט. מוסיפים מעל מעט פלפל גרוס.

אם אתם מכינים כמות גדולה יותר, הגדילו בהתאם את כמויות העשבים והתבלינים.

טיפ: אם מכינים את העיסה סמוך להכנה על האסכלה, מומלץ להוסיף לעיסה 1/4 כוס מי סודה. זה יקנה מעט אווריריות לקבב.

חג שמח

 יפה ברמץ חמוטל  N.D,  Cl.H MIHAהרבליסטית קלינית ונטורופתית.מתמחה בהפרעות שמיעה, מחלות כרוניות, בעיות במחזור, מתח נפשי.קליניקה – ירושלים ואזור אדומים.אמצעי התקשרות:050-5269106www.yaffaherbs.co.ilhamutalby1@walla.com
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן