כמה מחשבות על ניקוי אביבי וגם מתכון – מאת נועה בן אורי

יוצאת לחצר ורואה מרבד ירוק. איה בתי אומרת: סוף סוף גם לנו יש דשא. אבל הדשא שלי כולו נבטים רעננים של גדילן, עולש, חוביזה, אמיך, סטלריה, סרפד, חרחבינה וכיוצא בזה.

את אלו באירופה רואים רק אחרי הפשרת השלגים, מרץ או אפריל. זה זמן האביב. בתקופה זו נהוג לערוך את מה שנקרא ניקוי אביבי, ניקוי כבד, ניקוי רעלים, כל זה.

מה שמעלה את השאלה, אולי בעצם הזמן לערוך את הניקוי הוא הזמן שבו יוצאים הירוקים ומכסים את האדמה? אגב, המילה ירקות בעברית מכוונת בדיוק לאלו הירוקים, לא לתפוח אדמה ועגבניה.

אז, יום של שמש אביבי, קצת אחרי ט”ו בשבט שבו מתעורר הניצן הפנימי. יוצאת לחצר וקוטפת לי מלוא החופן ירוקים. למה לעשות ראונד אפ על תזונה טובה?

שייק ירוק אביבי

מלוא החופן ירוקים

כוס מים

סחיטה יפה של מיץ לימון

בעבוע קטן של שמן זית

כפית אחת של טחינה, או שקדים, או כמה אגוזים

מלח ופלפל

חצי דקה בבלנדר, זה הכל

במקום שייקים של גוג’י, ספירולינה וכל מזונות העל הירוקים שבאו מרחוק. הנה שייק נחמד ומקומי. ניקוי קליל ואנרגיה רעננה

נועה בן אורי Cl.Hהרבליסטית קלינית. מטפלת בתזונה בשיטת  TEF. בעבודתי אני מנסה להתחבר למסורות שונות, בעיקר של העולם העתיק ולשלבן בראיה עכשווית.אמצעי התקשרות:0542460707noabenuri@gmail.comפייסבוק: נועה בן אורי צמחי מרפא ותזונה מאזנת
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן