אביונות צלפים – מאת נועה בן אורי

אביונה (מלבד אורגזמה) הוא גם השם התקני בעברית לפרי הצלף.

בדרך כלל אנחנו נתקלים בניצנים הקטנים הכבושים. הפעם, בקפריסין, נתקלתי בפירות היפים הכבושים.

הצלף Capparis spinosa  ששמו מרמז על מכורתו, קפריסין, הוא צמח עז וקשוח. הוא צומח בתנאים לא תנאים בין חגווי סלע, כל כולו חום קשוח של קיץ.

ברפואה העממית משמש להפגה וריפוי של כאבים, ביחוד כאבי שיניים, למלחמה בטפילים, לעידוד פריון ותשוקה מצד אחד, ולמניעת ילודה מצד שני. ישנם שימושים לכל חלקי הצמח, שורש, עלים, ניצנים ופירות. הפעם אנחנו בענין של פירות.

מלקטים בזהירות את פירות הצלף

משרים כשבוע במי מלח להפגת המרירות. מחליפים את המים כל יום, כמובן

לאחר שבוע פוצעים מעט את הפירות

מטביעים בצנצנת שחציה חומץ בן יין וחציה מי מלח בריכוז של כפית מלח לכוס מים

מוסיפים תבלינים כיד הדמיון: עלי דפנה, שום, זרעי כוסברה…מה שבא

בקפריסין ראיתי שמוסיפים גם עלי צלף לתערובת

זהו, אחרי כחודש אפשר לפתוח. בהצלחה

מוקדש בהערכה לאבי התנכי צלפחד…

נועה בן אורי Cl.Hהרבליסטית קלינית. מטפלת בתזונה בשיטת  TEF. בעבודתי אני מנסה להתחבר למסורות שונות, בעיקר של העולם העתיק ולשלבן בראיה עכשווית.אמצעי התקשרות:0542460707noabenuri@gmail.comפייסבוק: נועה בן אורי צמחי מרפא ותזונה מאזנת
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן