שייק תאנים ויוגורט – מאת אפרת נבון כהן

“איש תחת גפנו ותחת תאנתו”:

עונת התאנים בתחילתה, ואנו נקדם אותם בשמחה: התאנה נחשבת לפרי עשיר בויטמין C, בסידן, אשלגן ובברזל. פרי זה נחשב למחזק כח הגברא, מטפל בבעיות עצירות, אוסטאופרוזיס, הצטננות, שיעול, חולשה חיסונית ואף לטיפול בשלבים הראשונים של אבעבועות רוח.

ברפואה העממית משתמשים בחלב תאנה טריה לריכוך יבלות וזירוז החלמת פצעים.

הרתחת תאנים במים ושתיית המים כל יום במשך חודש מסייעת לטיפול באבנים בכליות.

חליטת עלי תאנה וגרגורה בפה, תרחיק ריח רע מהפה (הליטוזיס).

כדאי לנצל את עונת התאנים, לשטוף את התאנים , לחתוך ולהקפיא. כך אפשר להנות ממתכון השייק הבא  גם בחורף.  זוהי מנה עשירה בסידן ובסיבים תזונתיים. מכילה גם מעט פיטואסטרוגנים ואומגה 3. מתאימה לגיל המעבר, לאוסטאופורוזיס, למניעת נשירת שיער, עצירות, מעי רגיש, מניעת סרטן, ולשוחרי הבריאות והמאכלים הקרים.

שייק תאנים ויוגורט 

רכיבים ( 2 מנות):

300 מ”ל יוגורט טבעי – רצוי של עיזים

4 תאנים טריות חתוכות.               

3 תמרים לחים/ 2 תמרים יבשים חתוכים.

2 כפות זרעי פשתן טחונים.

קוביות קרח לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מערבלים את כל החומרים יחד בבלנדר, יוצקים לכוס גבוהה ומתפנקים… 

ניתן לשים במקפיא מספר דקות לפני ההגשה כדי לקבל מנה קרה יותר המתאימה לימות הקיץ החמים.

אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.com

שיתוף ברשתות

עוד פוסטים בבלוג

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן