מתכון פשוט שיגרום לכל ארוחה פשוטה להיראות חגיגית. גם הילדים נהנים להכין אותו.
מעבר לכך שפטריות עשירות בוויטמינים ומינרלים והן דלות בשומן, אין דבר שמשתווה לטעמן הנפלא והעשיר.
רכיבים:
2 חבילת פטריות שמפיניון / כ-6 פורטובלו גדולות (אפשר גם לערבב כמה סוגים)
2 חופנים של אגוזי פקאן / קשיו / אגוזי מלך או כולם יחד
1/4 כוס קינואה/ בורגול מבושלים
חופן עלי בזיליקום
10 גבעולי עירית
מעט מיץ לימון סחוט
1 שן שום כתושה
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
כפית – כף חומץ בלסמי / רוטב סויה (אופציונלי)
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפרידים את ה”רגליים” של הפטריות. את הפטריות המרוקנות מניחים בצד ואת הרגליים קוצצים.
קוצצים גם את האגוזים, הבזיליקום והעירית.
מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה, טועמים תיבול ומתקנים אם יש צורך.
בעזרת כף, ממלאים את הפטריות בדחיסה קלה עד שנוצרת גבעה קטנה מהמלית מעל הפטריה.
מניחים את הפטריות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 10 דקות. מגישים חם.
גילוי נאות- אני לא מבשלת בעזרת מתכונים. המתכון הזה הוא הזמנה לעורר את היצירתיות ולאפשר לשפע להיכנס אל המטבח. בדרך כלל אני פותחת את המקרר או יוצאת לגינה וממלאה את הפטריות במה שמזדמן…מנה שתמיד גורפת מחמאות.
יעל דונגימטפלת בצמחי מרפא, פרחי באך, ארומתרפיה ורפלקסולוגיה.סטודנטית בשנה ד’ לנטורופתיה. עוסקת ברוקחות טבעית ובחיבור בין האדם לטבע, מנחה סדנאות בישול בריא.אמצעי התקשרות:054-5355955yaeldonagi@gmail.comפייסבוק: #יעל דונגי – רפואה טבעית |