בטטות מזוגגות עם טימין – מאת אפרת נבון כהן

הטימין, או בשמו העברי בת קורנית , הינו צמח מרפא הידוע עוד מימי מצרים העתיקה של לפני 5500 שנה. לקראת החורף הממשמש ובא, מומלץ לשלבו בתבשילים או בחליטות שכן הצמח מחזק את מערכת החיסון, קוטל חיידקים, וירוסים ופטריות, מכייח ומחטא את דרכי הנשימה, עוזר במיגור שיעול, יעיל במקרה של צינון ואף עוזר למערכת העיכול.

אני מבטיחה לכם שתתמוגגו כשתטעמו מהמתכון הבא, שהוא גם קל להכנה ועל הדרך יחזק את מערכת החיסון והעיכול שלכם:

בטטות מזוגגות עם טימין

חומרים (4 מנות):

2  בטטות גדולות (רצוי מאורכות ומוצקות)

3  כפות טימין יבש

1  בצל גדול

שליש כוס שמן זית

4  כפות מים

כפית שטוחה מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

חותכים את הבטטות לרצועות דקות וארוכות (בצורה של צ’יפס(

חותכים את הבצל לרצועות דקות וארוכות

מניחים בתבנית גדולה, ומערבבים היטב עם שאר הרכיבים.

מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים חצי שעה, מסירים את נייר הכסף ומערבבים.

ממשיכים לאפות בתבנית לא מכוסה בחום של 180 מעלות עוד כ 15 דקות- עד שהבטטות רכות ושחומות מעט.

* חשוב שהבטטות והבצל יקבלו גוון שחום- זה משדרג את טעם המנה לאין ערוך!

אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.com
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן