גריסים הם בעצם שעורה מעובדת. שעורה היא דגן קדום מאוד ויש לה יתרונות תזונתיים רבים ונפלאים.
הגריסים עשירים בסיבים, ויטמיני B (בעיקר B3), סידן, אשלגן, מגנזיום וסלניום. עובדה מעניינת היא שעל אף שערכם הפחמימתי גבוה- נחשבים הגריסים לאחד ממזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, משמע שאינם גורמים לעלייה חדה של רמות הסוכר בדם ולכן מומלצים במקרים כגון סכרת, טריגליצרידים גבוהים, תהליכי ירידה במשקל ועוד.
רכיבים:
2 כוסות גריסים
6 כוסות מים
1 + 1 כפית מלח
2 צרורות קטנים של עלים ירוקים (כוסברה/ פטרוזיליה/ בזיליקום/ נענע/ סלרי- אפשר לבחור מתוכם אבל הכי טעים לערבב הכל)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
גרגרים מרימון שלם
5 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מבשלים את הגריסים: מניחים בסיר את הגריסים, מים וכפית מלח. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות, עד שכל המים נספגים. מצננים בקערה.
קוצצים את העלים דק.
כשהגריסים התקררו מפוררים אותם מעט, מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד ומתקנים תיבול אם יש צורך.
אם הקדמתם ותכננתם את הכנת הסלט מראש- ניתן להשרות את הגריסים במים במהלך הלילה ובכך להימנע לגמרי מהבישול שלהם.
יעל דונגימטפלת בצמחי מרפא, פרחי באך, ארומתרפיה ורפלקסולוגיה.סטודנטית בשנה ד’ לנטורופתיה. עוסקת ברוקחות טבעית ובחיבור בין האדם לטבע, מנחה סדנאות בישול בריא.אמצעי התקשרות:054-5355955yaeldonagi@gmail.comפייסבוק: #יעל דונגי – רפואה מן הטבע |