קציצות טופו וסרפד – מאת אורטל בובר

קציצות קלילות, מיוחדות בטעמן ומהירות להכנה. מומלץ להכין הרבה כי הן מתחסלות מהר מאוד.

החומרים:

1 חבילה טופו (300 גרם)

300 גרם עלי סרפד/ תרד/ תרד טורקי

1 בצל קטן קצוץ גס

¼ כוס פירורי לחם/ קמח אורז/ קמח עדשים

1 ביצה (אופציונלי)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי הסרפד. במחבת עמוקה או סיר מחממים 1 כף שמן זית ומקפיצים קלות את העלים עד שהם מאבדים את נפחם. מצננים מעט ואז סוחטים את העלים קלות ביד כדי שייצאו חלק מהנוזלים.

במעבד מזון שמים את הטופו, בצל קצוץ, תבלינים וסרפד. מעבדים קלות עד שמקבלים תערובת פירורית. (לא לעבד יותר מדי, אחרת פירורי הטופו יהפכו למשחה).

מניחים את תערובת הטופו והסרפד בקערה ומוסיפים ביצה אחת ופירורי לחם, מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים קציצות פחוסות בגודל של כ-4 ס”מ.

אפשר לטעום ולתקן תיבול ואפשר לטגן קציצה אחת ולבדוק תיבול לאחר הטיגון – ייקח יותר זמן אבל ייתן תוצאה מדויקת יותר.

מחממים תנור ל 180 מעלות. מניחים את הקציצות על נייר אפייה משומן ומורחים על הקציצות מעט שמן זית בעזרת מברשת.

לאחר 15 דקות בתנור הופכים את הקציצות ונותנים להן עוד כ-10 דקות אפייה עד להזהבה.

____________________________________________________________________________

* נמנעים מגלוטן יכולים להחליף את פירורי הלחם בקמח אורז מלא או קמח עדשים

* טבעוניים יכולים להוריד את הביצה – הקציצות יחזיקו מעמד אבל יהיו עדינות יותר בשלב האפייה

אורטל בובר, ND, Cl.H

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן