קציצות טבעוניות של חוביזה, קייל, זעתר טרי וגרעינים – מאת מעיין אלרואי

מה צריך:

3 כוסות עלי חוביזה שטופים

3 כוסות עלי קייל, מופרדים מהגבעול

3 כוסות עלי מנגולד, מופרדים מהגבעול

2 כפות עלי זעתר טרי

1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן קלות

1/2 בצל קצוץ טרי

כוס קוסקוס מלא, לפני בישול + כף שמן זית + כפית מלח + כוס ושליש מים רותחים

4 כפות גרעיני חמנייה (אפשר לקלות אותם 2-3 דקות במחבת יבשה)

גרידה מלימון

מלח גס, פלפל שחור טרי טחון

הכנה:

  • מכינים את הקוסקוס: (הקוסקוס משמש כחומר ההדבקה של הקציצות לכן מכינים אותו עם מעט יותר מים מהמקובל, על מנת שייצא דביק) שמים בקערה את הקוסקוס, השמן, המלח והמים, מכסים וממתינים כ-5 דקות
  • מרתיחים סיר עם מעט מים בתחתית, שמים את עלי החוביזה, הקייל, והמנגולד בסיר, סוגרים מכסה ומאדים דקה –שתיים, עד שהעלים נובלים. שמים במסננת ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול. מצננים מעט וסוחטים מעודפי המים. קוצצים דק בסכין או במעבד מזון. אפשר לשמור מכול סוג כמה עלים לא חלוטים, לקצוץ אותם ולהוסיף לתערובת הקציצות. זה מוסיף פריכות לקציצה.
  • שמים בקערה את כל המרכיבים ולשים ביידים בתנועות נמרצות להדבקת התערובת.
  • מרפדים תבנית אפייה בניר אפיה, משמנים במעט שמן זית. יוצרים קציצות לא גדולות ודי שטוחות מהתערובת, מושחים למעלה בשמן זית. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם ל-220-220 מעלות. אחרי כרבע שעה כדאי לבדוק ולהפוך את הקציצות.  טעים לאכול עם יוגורט עיזים מתובל בעירית, שמן זית ומעט מלח.

 מעיין אלרואי, “האוכל של מעיין”אני מבשלת אוכל בריא, טבעוני לרוב (אבל גם צמחוני ודגים לפעמים), מוכרת פעם בשבוע, מנחת סדנאות בישול בריא, טעים ויצירתי ומטפלת באנשים, זוגות, משפחות וקבוצות באמצעות בישול.הסדנא הקרובה תתקיים בכרכור ב-14/4אמצעי התקשרות054-3114191maayan286@gmail.comפייסבוק:  https://www.facebook.com/mshqwtbwkl
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן