סלטי אטריות קיציים – מאת אורטל בובר

קיץ! חם! ולח!!! רובינו לא רוצים לאכול אוכל כבד וגם אין לנו ממש חשק לבלות הרבה זמן במטבח.

אטריות הן דרך נפלאה לגוון את התפריט, ולהכין בזמן קצר מנות קלות, צבעוניות ורעננות שיעזרו לנו להתמודד עם הקיץ הישראלי. אפשר וכדאי לגוון את מגירת האטריות שלנו ביותר מאשר פסטה. אטריות מאורז, שעועית וכוסמת הן מזינות, טעימות וקלות לעיכול.

אטריות הסובה הן אטריות סיניות שעשויות מכוסמת. הן עדינות וטעימות, אינן מזכירות בטעמן את תבשילי הכוסמת המסורתיים ומקבלות באהבה טעמים אסייתים קלילים. לכוסמת יתרונות תזונתיים רבים. היא מכילה חלבון מלא, כמות יפה של מגנזיום ואף מספר נוטריינטים ייחודיים כמו פלבונואיד בשם רוטין – המרחיב את כלי הדם ועוזר להוריד לחץ דם, ומרכיב בשם Chivo inositol – שיש לו השפעה מטיבה על רגישות תאי הגוף לאינסולין.

אטריות סובה עם חציל במיסו, אפונת שלג ותרד צעיר:

המתכון מניב כ-4 מנות

רכיבים:

1 חבילה של אטריות סובה (250 גרם)

2 חצילים קטנים

220 גרם (חבילה) אפונת שלג/ שעועית ירוקה

100 גרם עלי תרד בייבי

בצל ירוק וגרגירי שומשום קלויים לקישוט

לרוטב:

2 כפות גדושות ממרח מיסו

2 כפות סוכר חום

1 כף חומץ אורז

1 כפית רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

2 כפיות שורש ג’ינג’ר טרי מגורר דק

3 כפות שמן שומשום/ או שמן זית מעורבב עם שמן שומשום למיתון הטעם

3 כפות מים

הוראות הכנה:

פורסים את החצילים לפרוסות  של חצי סנטימטר, ממליחים אותם בחצי כפית מלח ומניחים על מגבות נייר כ 15 דקות כדי להגיר נוזלים.

במקביל מרתיחים מים בסיר קטן. שוטפים היטב את אפונת השלג, קוטמים את הקצוות ומוציאים את הסיבים בצד התרמיל. אפשר לחתוך את אפונת השלג לפיסות באורך 1.5-2 ס”מ ואפשר להשאיר שלמות.

כשהמים בסיר רותחים, ממליחים אותם בקורט מלח ומכניסים אליהם את אפונת השלג לחליטה של כדקה, כשהסיר פתוח ללא מכסה. מוציאים את האפונה כאשר צבעה הירוק הופך חי וזוהר אבל היא עדיין קשה וקריספית. אם משתמשים בשעועית ירוקה, היא זקוקה לבערך 3 דקות של חליטה במים.

מסננים ומניחים בצד.

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את אטריות הסובה לפי ההוראות על האריזה. כדאי לערבב את האטריות עם מזלג תוך כדי שהן מתבשלות כי יש להן נטייה להידבק. מסננים את האטריות, שוטפים היטב במים קרים ומניחים בצד.

להכנת הרוטב טורפים ביחד בקערה גדולה: מיסו, סוכר, חומץ, סויה, שום, ג’ינג’ר, 3 כפות שמן שומשום ו3 כפות מים.

מחממים תנור ל-190 מעלות. מנגבים את החצילים היטב בעזרת מגבת נייר יבשה ולוחצים עליהם כדי להוציא עודפי נוזל שאולי נשארו.

מניחים בתבנית נייר אפייה ומעליה מניחים את פרוסות החציל. מברישים את החציל בחלק מתערובת המיסו בצידו העליון.

אופים את החציל בתנור 10-15 דקות, הופכים את הפרוסות, מברישים את הצד השני ברוטב המיסו ואופים עוד כ-10 דקות עד שהחצילים רכים וטעימים. חותכים לקוביות בגודל ביס.

מוסיפים לקערה עם רוטב המיסו את אטריות הסובה, אפונת השלג החתוכה ואת קוביות החציל ומערבבים היטב.

בקערת הגשה או בקערות אישיות מניחים מצע של עלי תרד בייבי, מעליהם את האטריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום לקישוט.

סלט אטריות אורז מרענן:

המתכון מניב כ-4 מנות

רכיבים:

חבילה אטריות אורז (250 גרם)

4 מלפפונים קטנים ומוצקים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים

2 בצלים ירוקים פרוסים דק

חצי כוס עלי כוסברה, קצוצים

חופן בוטנים קצוצים/ שומשום קלוי לקישוט

לרוטב:

3 כפות סויה

2 כפות מירין (אפשר להחליף בכפית דבש)

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 כף שמן שומשום

מיץ מלימון 1

1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי

1/4-1/2 פלפל ירוק חריף

מתחילים בהכנת הרוטב. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים היטב.

מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות על העטיפה. כדאי לערבב את האטריות תוך כדי בישול עם מזלג בגלל שיש להן נטייה להידבק.

מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים.

שמים בקערה גדולה את הרוטב ואליו מכניסים את האטריות ומערבבים היטב בשני מזלגות או ביידים.

מוסיפים מלפפון חתוך, כוסברה קצוצה ובצל ירוק ומערבבים. אפשר לקשט בשומשום קלוי או בבוטנים קצוצים ולהגיש.

 אורטל בוברND, Cl.H, נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן