מצרכים:
1 ק”ג בשר טחון – בקר/כבש/טלה
לחובבי שומן כבש: להוסיף 25-50 גר’ ליה עם טחינת הבשר
1 חבילה צרור כוסברה קצוצה
1/2 חבילה פטרוזיליה כנ”ל קצוצה
כמה עלי נענע קצוצים (לא חובה)
1 בצל קצוץ דק
פלפל שחור גרוס בנדיבות
1/4 כפית פלפל אנגלי כתוש/טחון דק
1/2 כפית זרעי כמון כתושים
1 חלמון ביצה
2 כפות שמן זית
מלח במידת הצורך
הערה: אופציה נוספת היא להכין קבב דגים:
במקום בשר משתמשים ב – 1 ק”ג דג לוקוס/דניס, קצוץ או טחון גס
1 ביצה שלמה (במקום החלמון)
1/4 כוס פירורי פאנקו
הכנה:
מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות.
מניחים על גבי תבנית משומנת מעט. מוסיפים מעל מעט פלפל גרוס.
אם אתם מכינים כמות גדולה יותר, הגדילו בהתאם את כמויות העשבים והתבלינים.
טיפ: אם מכינים את העיסה סמוך להכנה על האסכלה, מומלץ להוסיף לעיסה 1/4 כוס מי סודה. זה יקנה מעט אווריריות לקבב.
חג שמח
יפה ברמץ חמוטל N.D, Cl.H MIHAהרבליסטית קלינית ונטורופתית.מתמחה בהפרעות שמיעה, מחלות כרוניות, בעיות במחזור, מתח נפשי.קליניקה – ירושלים ואזור אדומים.אמצעי התקשרות:050-5269106www.yaffaherbs.co.ilhamutalby1@walla.com |