הברוקולי נמנה על משפחת המצליבים, הידועה בתכונותיה נוגדות הדלקת ונוגדות הסרטן. במשפחת המצליבים, עליה נמנים גם הכרובית, צנון, לפת, קולורבי, כרוב, כרוב ניצנים, קייל ועלי חרדל ישנם שני רכיבים הנקראים סולפורפאן ואינדול שלוש קרבינול. במחקרים נמצא שהרכיבים האלו מעודדים את תאי הסרטן להתאבדות עצמית, מונעים היווצרות תאי סרטן ומדכאים פעילות של חומרים מסרטנים. אגב, בנבטי ברוקולי יש פי 20-50 יותר סולפורפאן מאשר בברוקולי.
לכבוד החורף קבלו מתכון מחמם, קל להכנה, המכיל רכיבים אנטי דלקתיים ואנטי סרטניים- ולא פחות חשוב- טעים!
מרק ברוקולי טבעוני “מוקרם”:
רכיבים (5 מנות):
ראש ברוקולי גדול
בצל גדול
1 כף שטוחה מלח הימלאיה או herbamare
חמאת שקדים להקרמה
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומאדים בסיר מכוסה כ 5 דקות על אש נמוכה.
שוטפים היטב את הברוקולי (לטיפול בחרקים שוכני הפרחים רצוי להשרות במי מלח חצי שעה ולשטוף היטב- בעיקר אם אתם צמחונים…). חותכים את הפרחים ואת הגזעים לחתיכות קטנות.
מוסיפים את הברוקולי לסיר ומוסיפים מים. חשוב: לא להוסיף יותר מדי מים- רק כמעט עד כדי כיסוי.
מרתיחים, מוסיפים מלח ומנמיכים ל20 דקות.
טוחנים היטב את המרק.
מוזגים לקערה אישית ומוסיפים כפית גדושה חמאת שקדים (רצוי שקדימון). מערבבים היטב ושותים.
אפרת נבון כהן N.D, M.A
נטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.
אמצעי התקשרות:
0522628033