ריבת חבושים לראש השנה – מאת נועה בן אורי

ריבת החבושים נחשבת למעדן מסורתי של ראש השנה ושאר חגי תשרי. החבוש מבשיל בעונה זו. בדומה לשאר פירות הסתיו יש לו את התכונה המכווצת, העוזרת לנו להפסיק במקצת את הזעת הקיץ, על מנת להתחיל ולשמור אנרגיה לחורף המתקרב. כמו כן, הוא נחשב למחזק מערכת חיסון, עוזר בריפוי מחלות דרכי הנשימה, עשיר בויטמין C, סידן ואשלגן.

אז הנה מתכון

 1 ק”ג חבושים מנוקים וחתוכים לקוביות (לא לזרוק את הגרעינים, הם מכילים פקטין הנחוץ לקרישה(

1.5  כוסות סוכר (טוב, חום…)

מיץ מלימון עסיסי (גם הגרעינים, מאותה סיבה)

 2 כוסות מים

להוספת גוון מיוחד, ניתן להוסיף 4 מקלות קינמון, או 4 דמעות מסטיקה, או 4 מסמרי ציפורן, או קצת מי ורדים.

הכנה

מנקים כמו שאמרנו את החבושים, חותכים לקוביות קטנות

מניחים לכמה שעות בקערת מים, שיתרככו

הפוגה…

מרתיחים את המים עם הסוכר הלימון והתבלינים. נזהרים שלא לשרוף

מנמיכים קצת את האש, מוסיפים את החבושים, מבשלים כשעה שעה וחצי, בעדינות

שנה טובה

נועה בן אורי Cl.Hהרבליסטית קלינית. מטפלת בתזונה בשיטת  TEF. בעבודתי אני מנסה להתחבר למסורות שונות, בעיקר של העולם העתיק ולשלבן בראיה עכשווית.אמצעי התקשרות:0542460707noabenuri@gmail.comפייסבוק: נועה בן אורי צמחי מרפא ותזונה מאזנת
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן