תרכיז מיץ מפרחי סמבוק – מתכון שכל ילד יכול להכין – מאת נועה בן אורי

(אמנם עם סוכר, אבל עדיף בהרבה על ויטמינצ’יק וחבריו.) 

מצויין למערכן החיסון, מערכת הנשימה, הורדת חום.

צמח נפלא לילדים

החומרים

1 ליטר מים

1 קילו סוכר, אפשר סוכר חום, סוכר קנים, סוכר קוקוס…

100 גרם פרחי סמבוק יבשים (או 5 מטריות יפות של צמח טרי, אבל רק הפרחים, ללא התושבת(

מיץ מלימון אחד

וככה עושים:

סוחטים את הלימון, מערבבים עם פרחי הסמבוק, מניחים בצד. )חשוב להשתמש בכלי שאין לו ריאקציה מתכתית, כלומר, לא ברזל יצוק, לא אלומינים ולא נחושת).

מחממים את הסוכר עם המים. כשהסוכר נמס לגמרי ממשיכים לבשל עוד קצת.

שופכים את תערובת המים והסוכר על פרחי הסמבוק עם הלימון.

משאירים בטמפרטורת החדר 3 עד 5 ימים.

אחרי תקופת ההשריה מסננים היטב, מביאים שוב לרתיחה תוך ערבוב ומוזגים לבקבוקי  או צנצנות זכוכית.

נפלא בתור תרכיז מיץ. הולך יופי עם וודקה (למבוגרים בלבד), על גלידה, מה שתרצו….

נועה בן אורי Cl.Hהרבליסטית קלינית. מטפלת בתזונה בשיטת  TEF. בעבודתי אני מנסה להתחבר למסורות שונות, בעיקר של העולם העתיק ולשלבן בראיה עכשווית.אמצעי התקשרות:0542460707noabenuri@gmail.comפייסבוק: נועה בן אורי צמחי מרפא ותזונה מאזנת

שיתוף ברשתות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן