החגים מאחורינו ולכבוד הסתיו המבצבץ אני חולקת איתכם מתכון נפלא של אורז מלא, גרגירי חומוס, דלעת והמון עשבי תיבול. פשטות החומרים מייצרת תבשיל מאוזן, מלא בטעמים שיודע למלא את הגוף ולהרגיע אותו. וכמה שהוא פשוט ככה הוא מושלם.
סיר מושלם של סתיו: תבשיל אורז עם חומוס, דלעת ועשבי תיבול
רכיבים:
2 כוסות אורז בסמטי מלא
3/4 כוס גרגירי חומוס יבשים (או 2 כוסות של גרגירי חומוס מבושלים)
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות של כ-1.5 ס”מ
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות של עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, נענע קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 פיסה של אצת קומבו
1 כפית כמון
1/4-1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
ערב לפני הבישול משרים את גרגירי החומוס במים. רצוי להשרות גם את האורז המלא במים.
לאחר השריה של 8-24 שעות מבשלים את גרגירי החומוס עם אצת הקומבו עד לריכוך מלא. עדיף לבשל בסיר לחץ במשך כ-50 דקות, אבל אפשר גם בסיר רגיל ליותר זמן. מומלץ לשמור את מי הבישול להמשך.
בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים לבצל את הדלעת, עשבי התיבול, השום והסלרי וממשיכים לאדות בשמן עוד כ 4-5 דקות.
מוסיפים לירקות את האורז, גרגירי החומוס המבושלים ואת התבלינים ומערבבים היטב במשך דקה שתיים.
מוסיפים לסיר 4 כוסות מים. אפשר להחליף 2 כוסות במי הבישול של החומוס – הם יתרמו טעם ומרקם לתבשיל. כמו כן הם מכילים מינרלים רבים ומוצילגים שתרמה אצת הקומבו.
מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים על אש נמוכה כ 40-45 דקות
עד שכל הנוזל נספג.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כמה דקות עד שפותחים.
אוכלים ומתענגים – על הטעמים, על השקט, על הסתיו.
אורטל בוברND, Cl.H, נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il |
המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.