פטריות ממולאות – מאת אפרת נבון כהן

שנם סוגים רבים של פטריות מאכל וכולן בעלות ערך בריאותי רב. יש בהן רכיבים שמחזקים את מערכת החיסון, עוזרים להתמודדות עם מחלות כרוניות כגון סוכרת, תסמונת העייפות הכרונית, פיברומיאלגיה ואף סרטן. חשוב ביותר לא לצרוך פטריות חיות שלא עברו בישול או אידוי, כיוון שיש בהן נבגים ורעלנים שנהרסים בחימום. שיטפו את הפטריות ונגבו מיד לפני הכנתן.

פטריות שמפיניון ממולאות:

2 סלסילות פטריות

3 שיני שום

צרור כוסברה

רבע כוס שמן זית

רבע כפית מלח

רבע כוס קשיו טחון למרקם קמחי

אופן ההכנה:

שוטפים את הפטריות ומנגבים מיד.

קוטמים לפטריות את הרגליים וקוצצים.

טוחנים את רגלי הפטריות, עשבי תיבול, שום, שמן זית ומלח למרקם חלק.

ממלאים כל פטריה בתערובת הממרח ומפזרים מעל את הקשיו הטחון.

אופים 10-15 דקות בחום 180 מעלות.

בתיאבון!

אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן