הפעם לפסח, חזרת ביתית
לפני המתכון, הקדמה
שורש החזרת מתאפיין בחום רב וכן ביצירת תנועה.
בקליניקה אני מחזיקה טינקטורה של חזרת, אין כמוה לפתיחה ושחרור של סינוסים (יש להשתמש בכמות קטנטנה, בדומה לג’ינגר ושאר חמימים).
חומה של החזרת עוזר לחמם את הגפילטע פיש המוגש קר.
על אותו עקרון מגישים לנו ווסאבי (וגינגר) יחד עם הסושי במסעדות היפניות.
ועכשיו לחזרת
הנה מה שנחוץ
1 שורש חזרת
1 סלק גדול או 2 קטנים
1/2 כוס חומץ איכותי
2 כפות סוכר קנים
1 כפית מלח
וככה עושים
קולפים את שרש החזרת וחתכים לקוביות קטנות, מזהירה מראש – זה קשה
אפשר גם לגרד בפומפיה דקה
עושים כנ”ל גם לסלק
מכניסים למעבד מזון עם להב מתכת או למטחנת בשר
מוסיפים את החומץ, הסוכר והמלח ומערבבים. אם יצא יבש אפשר להוסיף מים
נותנים לתערובת לשבת קצת, טועמים ומתקנים
יש הדוגלים בבישול מוקדם של הסלק, לשיקולכם…
נועה בן אורי Cl.Hהרבליסטית קלינית. מטפלת בתזונה בשיטת TEF. בעבודתי אני מנסה להתחבר למסורות שונות, בעיקר של העולם העתיק ולשלבן בראיה עכשווית.אמצעי התקשרות:0542460707noabenuri@gmail.comפייסבוק: נועה בן אורי צמחי מרפא ותזונה מאזנת |