פלפל ארוך, Long pepper ,Piper longum

מאת: מינה פארן Ph.D

שם בוטני: Piper longum
שם נפוץ: Long pepper  
שם עברי: פלפל ארוך
שם בסנסקריט: Pippali

משפחה: פלפליים, Piperaceae

תיאור בוטני

הסוג Piper כולל למעלה מ-1000 מינים של צמחים ירוקי-עד, מטפסים, שיחים ועצים נמוכים בעלי ריח חריף. פלפל ארוך הוא  צמח מטפס רב-שנתי, דו ביתי, טרופי. העלים רחבים בצורת לב, הפירות קטנים, הפירות הנקביים שקועים בתוך שבולת בשרנית, צבעם ירוק-שחור מבריק ואורכם כ-3.5 ס”מ, השורש עבה ומסועף. מוצא הצמח מצפון-מזרח ודרום הודו ומסרי- לנקה. מרבים לגדל אותו באזור בנגל.
הפלפל הארוך הוא תבלין נפוץ בשימוש בצפון ומזרח אסיה. הוא מהווה מרכיב חשוב במטבח המרוקאי והאתיופי. מרבים את הצמח מזרעים או מיחורים. הוא גדל בדרך כלל מתחת לעצי קוקוס.
חלקי צמח בשימוש: פירות בלתי בשלים. שמיבשים בשמש במשך 4-7 ימים.

רכיבים פעילים

הפירות מכילים שמן נדיף 1%, רזין, אלקלואידים piperine  ו- piperlonguminine, טרפנואיד, עמילן ושמן.
השורש מכיל piperine, perlongumine, dihydro-stigmasterol.

פעילות רפואית

סטימולנט, קרמינטיבי, פוטנטי יותר מפלפל שחור, דיורטי, נוגד תולעים, מחמם, מסייע לשיפור העיכול, אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי, משכך כאב, emmenagogue.

שימוש רפואי ברפואה המסורתית

מרבים להשתמש בצמח ברפואת האיורודה, הסידהא והיונאני, בעיקר למחלות של דרכי הנשימה, לטיפול במחלות הקשורות לקור וחסימות בכבד ובטחול, לטיפול בגאוט, שיתוק, אפילפסיה.
פירות טחונים מעורבים בדבש מומלצים במקרים של שיעול, אסתמה, צרידות ושיהוקים.
תערובת של אבקות של פלפל ארוך, פלפל שחור, קנמון, ג’ינג’ר וקימל בריכוזים שווים מומלצת כמכייח יעיל (1).
ברפואת ה- Unani ממליצים על כדורים המכילים פירות של פלפל ארוך ופרחים של פתילת המדבר הגדולה (Calotropis gigantia) לטיפול באסתמה.
למקרים של שיעול משתמשים במירתח מפלפל ארוך ועלים של Adhatoda vasica. המינון שתיים עד שלוש כפיות פעמיים עד שלוש פעמים ביום.
במקרים של נשירת שיער מכינים מימרח מפירות טחונים של פלפל ארוך ועלים של Neem ביחד עם חלב פרה ושמן ג’ינג’ר, ומורחים על הקרקפת.
השורש משמש לטיפול בברונכיט, כאבי בטן, מחלות של הטחול. הוא נחשב למגביר תאבון. תערובת של השורש ושל הפירות משמשת לטיפול בגאוט ולומבגו (2).
הפירות מגבירים את התגובה התרמוגנית ומשחררים חום ואנרגיה שמקורם במטבוליזם של המזון (2).
מטפלים ויוגים בהודו משתמשים בפירות הפלפל הארוך כמרכיב ב-elixir שהם מכינים לעצמם.

Print Friendly, PDF & Email

מקורות

שיתוף ברשתות
×
×

עגלת קניות

המידע הכתוב באתר אינפורמטיבי בלבד 

ואינו מהווה תחליף לתרופות ו/או ייעוץ רפואי.

בכל מקרה יש להיוועץ ברופא/ה.

דילוג לתוכן