לבונה – מאת הילה עזרן

שם בוטני:  Boswellia Carteri

שם עממי:  Frankincense

זהו עץ קטן ונמוך, בעל עלים במבנה צר וצבע חיוור (לבן – ורדרד).

מקורו בעיקר בצפון אפריקה אך כיום מגדלים אותו באיזורים נוספים בניהם אתיופיה וסין.

את השרף מפיקים מקליפת הגזע (תוך ביצוע חתכים בגזע העץ) ומשך זמן התקשות השרף נעה סביב 3 חודשים. צבעו נע על קשת הצבעים שבין צהוב בהיר ועד לחום בהיר.

משך אלפי שנים שימשה הלבונה בתרבויות שונות למטרות קטורת וטהרה ואף כחומר לבישום – בכללן במסורת היהודית.

את השמן האתרי מפיקים בזיקוק והוא בעל ארומה אדמתית – פירותית ובקוסמטיקה נהוג להשתמש  בו לא מעט לטיפול בעור שמן ו/או אקנתי, שיער שמן, קשקשת ואף לריפוי צלקות.

בפעילותו הרפואית ידוע כמחטא, נוגד דלקת, מאחה רקמות ואף מרגיע את מערכת העצבים ומעורר חיסון.

 הילה עזרן MIHA, CI.Hהרבליסטית קלינית, מטפלת באשקלון.מפתחת ובעלים של המותג Hal’o – קוסמטיקה הרבליסטית, המבוססת על תמציות צמחי מרפא.אמצעי התקשרות:054-4393090 / 077-393090hilazran@gmail.comwww.hila-hc.co.ilפייסבוק- Hal’o by Hila Azran

שיתוף ברשתות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן