שייק כורכום – מאת אפרת נבון כהן

צהוב עולה: הכורכום בשירות הבריאות

האביב העומד בפתח הוא העונה האידיאלית לניקוי רעלים מהגוף והכבד ועל כן צמח החודש הפעם הינו הכורכום, הידוע כאחד הצמחים ה”כבדיים”-  ויש לו תועלות בריאותיות נוספות ורבות.

בהודו הוא מכונה “האבקה הקדושה” וברפואה ההודית (איורוודה) משתמשים בו כתרופה למחלות רבות. מסתבר שמיליארד הודים לא טועים והכורכום- שורש צהוב הנטחן לאבקה מכיל רכיב עוצמתי במיוחד בשם כורכומין, שהוא בעל סגולות רפואיות. תבלין הפלא הזה משמש אותנו רבות במטבח ואם כבר אנו נהנים מטעמו בתבשילים שונים, בואו נכיר גם את יכולותיו בריפוי ובמניעה של מחלות שונות שנחקרו בלמעלה מ 6000 מחקרים שונים:

·         כורכומין מעכב צמיחת תאי סרטן והוכח במיוחד במקרים של סרטן המעי גס, סרטן הערמונית, סרטן בכבד וסרטן השד. במחקרים נמצא שהכורכום בולם החמרה של מחלת הסרטן ואף מעצים את השפעת הטיפול הכימותראפי.

·         הכורכומין מאט את הזדקנות העור, מסייע להחלקת מרקם העור, מעשיר את העור בלחות ובמראה זוהר. בנוסף, הוא מועיל במקרים של פצעי בגרות, פטריות עור ואקזמות.

·         הכורכומין משפר תהליכי ספיגה במערכת העיכול על ידי הגברת הפרשה של מיצי עיכול. בנוסף, הוא נחשב לחומר מחטא אשר נוגד וירוסים, חיידקים ופטריות המזהמים את מערכת העיכול וגורמים לקלקולי קיבה והרעלות מזון ומהווה חלק בלתי נפרד מטיפול טבעי במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.

·         הכורכומין עוצמתי במיוחד לניקוי רעלים מהדם ולניקוי פסולת מהכבד ואף משקם רקמות פגועות בכבד.

·         במחקר שנעשה בשנת 2009 נמצא שהכורכומין מעכב צמיחה של רקמות שומן (הסוף לדיאטה…!)

·         בשילוב עם ויטמין D  הכורכום מעכב התפתחות של אלצהיימר.

·         הכורכומין אף מעלה את מצב הרוח והאנרגיה הכללית על ידי השפעה על רמות הורמון הסרוטונין במח- הורמון שספיגתו לקויה במצבי דיכאון וחרדה.

·         הכורכום מכיל נוגדי חימצון רבים שתפקידם לבלום פגיעה בתאי הגוף, להאט את קצב ההזדקנות ולמנוע דלקות. הכורכום נחקר רבות כנוגד דלקות טבעי וידועה השפעתו העוצמתית בריפוי דלקות פרקים.

ואם כל זה לא מספיק, הכורכום גם מחזק את מערכת החיסון, מטפל בקנדידה, שומר על רמת לחץ דם תקינה, מסייע בטיפול במיגרנות, מונע עליית סוכר בדם ומאזן רמות כולסטרול.

איך כדאי לצרוך את הכורכום?

לצערי, לתבלינים רבים הנמצאים החנויות מוסיפים חומרים מייצבים ואף קמח (!) ועל כן חשוב לקנות כורכום ממקום אמין. הכי טוב יהיה להשתמש בשורש עצמו או לקנות אבקת כורכום אורגנית. כיוון שבכורכום יש רק כ 3% מהחומר הפעיל כורכומין, על מנת לטפל במחלות שונות יש להשתמש בקפסולות של הכורכום או במיצוי נוזלי (טינקטורה) של כורכום. בנוסף, נמצא שפיפרין- הרכיב הפעיל של הפלפל השחור- מגביר את ספיגת הכורכום ועל כן תוספי כורכום בדרך כלל מכילים את הפיפרין. גם במטבח- רצוי להוסיף פלפל שחור לבישולים עם כורכום. אני משלבת את הכורכום בצמחי המרפא שאני רוקחת בקליניקה ומהדיווחים של מטופלי יכולה לאשר שההודים ידעו על מה הם מדברים…

הכורכום משתלב נהדר בתבשילי קדירה, אורז מלא, קינואה, מרקים וקציצות. ניתן להכין איתו משקה לניקוי רעלים שטעמו כמרק.

משקה כורכום מנקה

מצרכים

1 כפית אבקת כורכום איכותית

קורט פלפל שחור

כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

מערבבים את אבקת הכורכום עם הפלפל השחור בכוס. שופכים מים רותחים, מכסים ומשהים ל 10 דקות. שותים על קיבה ריקה- עדיף על הבוקר.

אפרת נבון כהן  N.D, M.A

נטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.

אמצעי התקשרות:

0522628033

therapecr@gmail.com

www.terape.co.il

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן