הרימון נחשב למלך הפירות ויש לו מספיק סיבות טובות (חוץ מהכתר):
· הרימון מכיל נוגדי חמצון חזקים ביותר שמאטים תהליכי הזדקנות
· הרימון מפחית כולסטרול, מחזק את הלב, מונע אנמיה, מנקה רעלים, מסייע לדלקות מפרקים, מקל על טחורים, מטפל באפטות בפה ובדלקות חניכיים ומשפר את בריאות העור והשיער. בנוסף לכל אלה, הרימון נלחם בסרטן- בעיקר סרטן שד וערמונית
· לטיפול בתולעי מעיים יש להשרות קליפת רימון בכוס מים למשך 24 שעות ולשתות
· לטיפול במקרים של שלשול: יש להרתיח קליפת רימון במים, לצנן ולסנן את המים ולשתות
· ברפואה העממית הרימון מעודד פוריות כמו שנאמר “ירבה זרעך כרימון”
· שמן המופק מגרעיני הרימון הוכח מחקרית כמחדש את תאי העור. מריחת השמן על העור תביא להגמשתו, תעניק לחות ותעכב תהליכי הזדקנות
· בנטילה פנימית השמן מסייע בהרס תאי סרטן, מאזן רמות סוכר, נוגד דלקת, מסייע לעצירות, מוריד רמות כולסטרול, מאזן הורמונלית ועוד
תבשיל חיטה צבעוני:
1 כוס חיטה- רצוי חיטה מלאה
1 כף שטוחה של מלח – להשריה
מים כדי כיסוי- להשריה
2 כוסות מים
1 בצל סגול קצוץ
חצי כוס אגוזי קשיו
כוס גרגירי רימון
גמבה צהובה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כף סילאן
כף דבש
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את החיטה במים ומלח לפחות שעה לפני ההכנה. מרתיחים את המים והחיטה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה עד שהמים מתאדים כליל והחיטה רכה (אחרת יש להוסיף מים ולהמשיך לבשל). מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים היטב.
אפרת נבון כהן N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.com |