סלט מנגו מרענן – מאת יעל דונגי

מתכון לסלט פשוט אך מקורי, היוצר טעמים מפתיעים ועשירים.

המנגו עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים רבים- בעיקר בטא קרוטן, סידן, זרחן, אשלגן ומגנזיום.

רבים לא יודעים זאת, אך יתרונותיו הגדולים ביותר של פרי המנגו טמונים בקליפתו. הקליפה מכילה נוגדי חמצון עוצמתיים וחומרים פעילים בעלי השפעה נוגדת דלקת, נוגדת סרטן ועוד תכונות נוספות ורבות.

אז אם מדובר במנגו מזן עם קליפה דקה יחסית- העדיפו לאכול את הפרי בשלמותו ולא לקלף.

רכיבים:

1 מנגו קטן-בינוני (בערך כוס ו-1/4) חתוך לקוביות

3 מלפפונים בינוניים (בערך כוס ו-1/2) פרוסים לחצאי עיגולים / לקוביות

1/2 כוס בצל סגול חתוך לקוביות
מיץ מחצי לימון

כף-שתיים שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בסמוך להגשה מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

מתבלים לפי הטעם ומגישים.

ניתן ואף מומלץ לקצוץ פנימה עלי כוסברה, משתלבים נהדר עם הטעמים של הסלט הזה.

יעל דונגימטפלת בצמחי מרפא, פרחי באך, ארומתרפיה ורפלקסולוגיה.סטודנטית בשנה ד’ לנטורופתיה. עוסקת ברוקחות טבעית ובחיבור בין האדם לטבע, מנחה סדנאות בישול בריא.אמצעי התקשרות:054-5355955yaeldonagi@gmail.comפייסבוק: #יעל דונגי – רפואה טבעית
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן