שימוש בצמחי מרפא כחלק מהתזונה היומיומית, הוא דרך נהדרת לדאוג לחיזוק מערכת החיסון באופן עדין ויומיומי, לאורך העונה הקרה כולה. ג’ינג’ר, שום, אורגנו, מרווה ורבים אחרים, הם חלק אינטגרלי מהמטבח הבריא. שני צמחים נוספים המשמשים אותנו בקליניקה באופן יומיומי המחזקים את מערכת החיסון, יכולים גם הם להיכנס לצלחת ולהוסיף דרך קלה (וטעימה !!!) לשמירה על גוף חזק ובריא. שורש האסטרגלוס (Astragalus membranacus), אחד הצמחים החשובים של הרפואה הסינית – בעל שימושים רבים מספור. יש לו טעם עדין ומתקתק, גם ילדים אוהבים את טעמו והוא יהווה תוספת מעולה לכל סיר מרק מחמם.
מרק כתום עם שורש אסטרגלוס
6-8 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות של 4-5 ס”מ
1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות של 4-5 ס”מ
200-300 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 4-5 ס”מ
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות של 1-2 ס”מ
1 שורש סלרי חתוך לקוביות של 1-2 ס”מ
חופן של שורש אסטרגלוס מיובש / 1 שורש אסטרגלוס טרי
3 שיני שום
2 ס”מ של שורש ג’ינג’ר מקולף
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות חוץ מהדלעת, הג’ינג’ר והאסטרגלוס ומאדים קלות.
מוסיפים את הדלעת, הג’ינג’ר והאסטרגלוס לסיר ומערבבים היטב. אם משתמשים בשורש אסטרגלוס מיובש אפשר גם להכניס אותו לסיר בתוך שקית רשת. צריך להוציא אותו בתום הבישול ואם הוא בשקית, זה פשוט יותר.
מוסיפים מים עד שכל הירקות מכוסים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ 30-40 דקות, עד שהירקות רכים.
מוסיפים מלח ופלפל לקראת סוף הבישול.
אם משתמשים בשורש אסטרגלוס מיובש מוציאים אותו מהסיר בתום הבישול. גם לאחר בישול ארוך, השורש לא מתרכך מספיק כדי להיות נעים למאכל. שורש טרי אפשר ורצוי להשאיר.
בתום הבישול מרסקים את כל הירקות בבלנדר מוט או בבלנדר.
ND, Cl.H אורטל בובר,נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il |
המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.