רוב האנשים (שאני מכירה לפחות) אוהבים אבוקדו ורובם חוששים ממנו. חוששים שהוא משמין מדי ונמנעים. אמנם האבוקדו שייך לקבוצת השומנים, אך השומן שבו הוא חד בלתי רווי, הפועל כנוגד חימצון.
מה עוד יש בו באבוקדו שמצוי בעונה זו בשפע, שטוב לנו?
גלוטתיון: יותר מפי 3 מאשר בכל פרי אחר. הגלוטתיון הינו נוגד חימצון עוצמתי ביותר, שחוסם פעילות של יותר מ 30 סוגי מסרטנים ובמחקרים נמצא שככל שצורכים יותר גלוטתיון הסיכון לחלות בסרטן פוחת.
בטא סיטוסטרול: רכיב דמוי כולסטרול, המוריד את ערכי הכולסטרול. ישנן תרופות להורדת כולסטרול המבוססות על בטא סטוסטרול, אך כיוון שהתרופות מסונתזות כימית יש להן תופעות לוואי קשות. רכיב זה מסייע בהעלאת רמת הכולסטרול הטוב ובהורדת רמת הכולסטרול הרע.
וויטמין A: חשוב ביותר לבריאות העיניים והעור, מסייע במניעת הזדקנות ומחלות לב ומחזק את מערכת החיסון.
חומצה פולית (B9): מונעת התפתחות תאי סרטן, חשובה לכל אישה בגיל הפוריות, על מנת למנוע מומים מולדים בעובר.
ויטמין B3: מסייע בהורדת רמת הכולסטרול הרע, חיוני לבריאות מערכת העיכול והעור ותומך במערכת העצבים.
ברזל: חסר בברזל יגרום לאנמיה, עייפות, סחרחורות, בעיות נוירולוגיות ועוד.
אשלגן: מינרל חיוני לפעולת שרירים תקינה, כולל שריר הלב ולהורדת לחץ דם.
חומצות אמינו: מהוות אבני בניין לחלבון ועל כן לגדילה תקינה של ילדים, בריאות מערכת השלד ובפרט השרירים, שיקום רקמות, יצירת תאי דם אדומים ולבנים ועוד.
אבוקדו טעים כפי שהוא, אבל מהווה בסיס ליצירת מאכלים שונים, הדורשים מרקם קרמי בתזונת הרו פוד כגון מוס שוקולד. אל תגלו והטועמים לא יבחינו שמסתתר אבוקדו במוס הטעים שלפניכם.
מוס שוקולד על בסיס אבוקדו
מצרכים:
חצי כוס קשיו
5 תמרים קצוצים מזן מג’עול
3 כפות אבקת קקאו
זרעים ממקל וניל אחד/כפית תמצית וניל טבעית
אבוקדו בשל היטב
רבע-חצי כוס מים
הכנה:
טוחנים את כל הרכיבים למעט האבוקדו.
כאשר מתקבל מרקם של שמנת, מוסיפים את האבוקדו וטוחנים שוב.
מוסיפים מים לפי הצורך.
אפרת נבון כהן N.D, M.A
נטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.
אמצעי התקשרות:
0522628033