עוגיות אפרסמון מנחמות – מאת יעל דונגי

את המתכון המקורי לעוגיות הנהדרות האלה קיבלתי מחברה לפני כמה שנים. לאחרונה החלטתי לערוך בו שינויים קלים, כדי שיתאים גם למי שרוצה לאכול בריא יותר אך עם זאת לשמור על הזכות ליהנות מפינוקים מתוקים. השינויים במתכון הופכים את העוגיות לעוגות קטנות, אווריריות ורכות.

אפרסמון עשיר בויטמין C ומלבד זאת מכיל רמות גבוהות של בטא קרוטן, אשלגן, סידן וזרחן.

השימוש ברסק תפוחי עץ מהווה תחליף נהדר לחלק מכמות הסוכר והשמן ומעניק טעם “תפוחי” עדין למאפים.

העוגיות נפלאות ולא דורשות זמן רב להכנה ואהובות מאוד גם על ידי מי שלא אוהב אפרסמון (אז לא מוכרחים לגלות לטועמים…)

רכיבים:

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס רסק תפוחים

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

1 כוס מחית אפרסמון (3-4 אפרסמונים)

1 כפית סודה לשתייה

2 כוסות קמח כוסמין (או כל קמח אחר שאוהבים)

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 כפית ציפורן

1/4 כפית הל טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים בקערה שמן, רסק תפוחים, סוכר וביצה.

*אם כבר קר בחוץ ושמן הקוקוס מוצק- עדיף להמיס אותו קודם בבן-מארי .

אם יש לכם אפרסמונים רכים מאוד אפשר פשוט לחצות אותם ולרוקן את תוכנם. אם האפרסמונים קשים- ניתן לקלוף אותם ולקצוץ את הפרי בעזרת סכין או לטחון בבלנדר.

מערבבים לתוך מחית האפרסמונים את הסודה לשתייה ומאחדים עם התערובת הראשונה.

מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים כף מהתערובת ומסדרים במרווחים של כמה ס”מ. העוגיות תופחות בתנור.

אופים למשך 10 דקות או עד שהעוגיות משחימות מעט. שומרים בכלי אטום.

יעל דונגימטפלת בצמחי מרפא, פרחי באך, ארומתרפיה ורפלקסולוגיה.סטודנטית בשנה ד’ לנטורופתיה. עוסקת ברוקחות טבעית ובחיבור בין האדם לטבע, מנחה סדנאות בישול בריא.אמצעי התקשרות:054-5355955yaeldonagi@gmail.comפייסבוק: #יעל דונגי – רפואה טבעית

שיתוף ברשתות

עוד פוסטים בבלוג

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן