גאלט הוא סוג של פאי, חופשי יותר וללא גבולות מוגדרים. זו בדרך כלל עוגה מאוד קלילה ומהירה להכנה, המערבת בצק פריך ופירות חמצמצים מתוקים.
לכבוד ראש השנה שדרגתי את המתכון והוספתי מתחת לפירות גם קרם שקדים לימוני המוסיף עושר וטעם.
העוגה טבעונית, ללא גלוטן, קלה להכנה ונהדרת לאירוח בימי החגים המתקרבים. שנה טובה לכולם J
לבצק:
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים
1 כוס קמח טפיוקה (אפשר לקנות בחנויות טבע)
80 מ”ל שמן קוקוס נוזלי (כחצי כוס)
1/4 כוס סוכר קנים
1/4 כפית מלח
שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק לכדור, מכניסים לשקית ניילון ושמים במקרר לקירור ל40 דקות לפחות. (אפשר להשאיר גם ללילה שלם).
קרם שקדים לימוני:
3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
5 כפות קמח שקדים
3 כפות שמן קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
מערבבים את כל החומרים בקערה קטנה ושומרים במקרר.
תפוחים למילוי:
5 תפוחי גראני סמית ירוקים
2 כפות שמן קוקוס
1 כף סוכר קנים
קולפים את התפוחים וחותכים לרבעים. מנקים את הגרעינים וחותכים כל רבע תפוח ל-3.
במחבת גדולה מקפיצים את התפוחים במעט שמן קוקוס, מוסיפים כף סוכר קנים ומבשלים 4-5 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מניחים להצטנן.
להברשה:
1 כף ריבת משמשים
1 כף מים רותחים
הרכבת העוגה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים על משטח העבודה נייר אפייה ועליו מרדדים את הבצק שהיה בקירור לעיגול של כ-35 ס”מ.
מורחים את קרם השקדים על גבי הבצק אבל שומרים על שוליים נקיים ברוחב 5 ס”מ.
על הקרם מסדרים בעיגולים יפים את פלחי התפוחים ומקפלים את שולי הבצק ברוחב 5 ס”מ מעל הפירות.
מרימים בעדינות ובזהירות את נייר האפייה עם הגאלט ומניחים בתבנית אפייה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבה של הבצק.
מוציאים מהתנור.
מערבבים בקערה קטנה 1 כף ריבת משמשים עם 1 כף מים רותחים ומברישים בעדינות את הפירות האפויים.
אורטל בוברND, Cl.H, נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il |
המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.