לפי הערכה, נכון לשנת 2020 יש בישראל כ 5000 מטפלים ברפואה סינית וכ 150 סטודנטים המסיימים לימודים כל שנה באחד ממוסדות הלימודים המוכרים ע''י האיגודים המקצועיים.
כל בתי הספר המוכרים מכשירים את הבוגרים לעסוק בהרבולגיה סינית כחלק מתוכנית הליבה הבסיסית של לימודי הרפואה הסינית.
מהנתונים הנ''ל ניתן להבין שההרבליסטים הסינים מרכיבים את הרוב המכריע של המטפלים בצמחי מרפא בארץ.
האיגודים המקצועיים הקיימים כיום לרפואה הסינית עוסקים בפעילות חשובה ומבורכת, אך אין מספיק קידום ממוקד של תחום צמחי המרפא.
מתוך הבנה זו החלטנו באיגוד ההרבליסטים להקים תא מקצועי שמוקדש באופן בלעדי לצרכים של המטפלים בצמחי מרפא ברפואה סינית.איגוד ההרבליסטים, בשיתוף פעולה עם הלשכה לרפואה סינית וקונסול סין, נמצא בדרך להכרה רשמית כגוף המייצג את רפואת הצמחים הסינית בישראל.
התא המקצועי לרפואה סיני יפעל לטובת צרכי המטפלים בכמה מישורים:
- הכשרות – בהתאם לסטנדרט המקצועי, יקיים התא הסיני של איגוד ההרבליסטים, לבד ובשיתוף עם בתי הספר ואיגודים מקצועיים בחו”ל, הכשרות מקצועיות על מנת להביא את חבריו העתידיים והנוכחים לרמה הגבוהה ביותר בהרבולוגיה סינית.
- חניכה – התא הסיני של איגוד ההרבליסטים יקיים תוכנית סופרוויז’ן קבועה, מותאמת לרפואה סינית.
- קליניקות לימודיות וצפיות קליניות אצל מטפלים ותיקים.
- התרת שימוש בצמחים – מספר לא מבוטל של צמחי מרפא בטוחים(!) חשובים וקאנוניים ברפואה הסינית אינם מאושרים לשימוש, לא מתוך סכנה אמיתית אלא מתוך חוסר הבנה בצורות עיבוד(paozhi), מינונים ושימוש מקצועי אשר הופכים את הצמח לבטוח לשימוש. התא פועל לקידום אישור הפרמקופיאה הסינית במשרד הבריאות, ביחד עם הלשכה לרפואה סינית. כמו כן האיגוד, ביחד עם עיל”ם, פועל ליצירה והגשה של תיקי בטיחות על צמחים למשרד הבריאות.
- מחקר ופיתוח – קידום רב שכבתי של מחקר צמחי מרפא בארץ ומול גופים בחו”ל. תוכניות חילופי מחקר הדדי עם סין כבר מקודמות ומאפשרות לחברי האיגוד לפעול בחו”ל.
- איגוד הקהילה וקביעת סטנדרט – התא ההרבליסטי הסיני פועל לאגד את הקהילה ולהביא לרמה מקצועית גבוהה ככל הניתן. בכל דיון עתידי מול גופי ממשל נעמוד ברמה מקצועית ומסודרת. סטטוס רפואת הצמחים הוא אפור ככל מקצועות הרפואה המשלימה אך יהיה גם הקשה ביותר לאסדרה.
- קשר עם מוסדות הלימוד בארץ ובחו”ל – שיתוף פעולה בינלאומי, על מנת לאפשר לחברי התא להתמקצע מחוץ למסגרות המוצעות בארץ וביחד עם מוסדות הלימודים המקומיים לייצר הכשרות קבועות בכל חודש שיהיו חלק מתוכנית הכשרות שנתית, בה חבר יוכל לבחור את התכנים הרלוונטים לו.
- בניית מסד נתונים – איגוד ההרבליסטים יבנה כחלק מתוכנית ההתפתחות שלו מסד נתונים לתא הסיני שיהיה זמין לחברי האיגוד בלבד וישמש את החברים לקידום רמתם המקצועית, כגון רשימת מגזינים מובילים אשר תונגש לחברים לשימושם הקליני וחיבורים לאיגודים ועמותות בינ”ל בהם האיגוד חבר.
קריטריונים לקבלה לתא הסיני של איגוד ההרבליסטים של עיל”ם
התא הסיני של איגוד ההרבליסטים יקבל מטפלים המוכרים על ידי הלשכה או האגודה לרפואה סינית או לחילופין סיימו לימודים במוסד שמוכר על ידי אחד מהאיגודים הללו בצירוף תעודת הסמכה.
בנוסף, מטפל שלדעתו עומד בקריטריונים הדרושים אך לא מעוניין להיות חבר באיגודים הסינים ומעוניין להיות חבר באיגוד ההרבליסטים יוכל להגיש בקשה חריגה ובקשתו תבחן באופן פרטני ותוכרע על פי שיקוליו המקצועיים של חברי הועד.
לנוחיותכם צירפנו את דרישות הלשכה והאגודה לרפואה סינית, אך בקשות ושאלות לעמותות אלו יש להפנות באופן ישיר אל העמותה המבוקשת.
דרישות האגודה והלשכה לרפואה סינית:
אגודה:
מטפלים נדרשים לסיים לפחות 4 שנות לימוד מלאות במכללה שעומדת בקריטריונים ומוכרת ע”י האגודה. תנאי נוסף, למסיימי הלימודים משנת 2010 ואילך, הוא מעבר בהצלחה של כל חלקי מבחן ההסמכה.
לשכה:
כל אדם אשר סיים מסלול לימודים רב שנתי ברפואה סינית ו/או שהינו מטפל ברפואה סינית. מטפל עם וותק של עד 10 שנים מיום שסיים את לימודיו, יתבקש להציג בפני ועד העמותה את ציוניו ותעודות סיום לימודיו, בצירוף הבקשה להתקבל. מטפל עם וותק של 10 שנים ומעלה, מיום שסיים את לימודיו, יוכל להסתפק בצירוף קורות חיים ואישור של פרקטיקה מוכחת, להגשת הבקשה להתקבל כחבר לעמותה. מטפל אשר הינו בעל שם מוכר וידוע בקרב קהילת המטפלים ו/או הציבור הרחב, יוכל להגיש בקשה להתקבל כחבר עמותה ללא צורך בצירוף תעודות או קורות חיים. בכל מקרה, הועד יבחן כל בקשה לגופה ויהיה רשאי לבקש ולהתנות את קבלת המטפל כחבר עמותה בכפוף לצירוף של הצגת מסמכים נוספים ו/או דרישות מקצועיות אחרות במקרים של חסרי לימוד בסיסיים ו/או חשובים, כפי שיקבעו על ידי הועד.
הכוח הוא במספרים, תצטרפו לאיגוד זה רווח נקי לכולם🌿