בישול לרפואה – סדנת בישול מהמסורת הפרסית עם ניקולה בבזאדה

בישול לרפואה - סדנת בישול מהמסורת הפרסית עם ניקולה בבזאדה 10 ספטמברספט 2024 10:00 - 24 ספטמברספט 2024 15:00ד"ר ג'ורג' ווייז 1, תל אביב, תל אביב

בעקבות סיור בשוק לוינסקי עם גידי גור וניקולה בבאזדה על הרפואה הפרסית נולד הרעיון להעביר מהלכה למעשה, דרך סדנה את מה שלמדנו, ראינו וחווינו אצל הסוחרים בדוכני התבלינים והצמחים הייחודים שהם מייבאים. במסורת הפרסית העתיקה הריפוי היה מגיע קודם כל דרך התזונה. כדברי הרמב"ם "יהיו מזונותיך תרופותיך".

 

בסדנה בת שלושה מפגשים, ניקולה תוביל אותנו במסע אל המהות והנשמה של הרפואה מבית סבתה, בחזרה למקורות לבית היצירה.

נכין מאכלים להזנה ורפואה של הגוף והנפש וניגע בחומרים וסממנים מהמטבח ומהרפואה הפרסית. חלק מהם מוכרים כגון הזעפרן, הנבאט ומי הוורדים ונחשף לצמחים וחומרים פחות מוכרים, כמו שרף הקדד, גולפאר, קורסה קאמאר. נלמד לעבד אותם וכיצד להפיק מהם זמינות דרך בישול כחלק מתזונה יומיומית. נדבר על התאמה למצב פיזיולוגית ורגשית. למשל למי ומתי נכון לצרוך מאכל זה, או אחר להשגת תועלת. כך שנדע לדייק המלצה לצרכי טיפול והכול בדרך נגישה ופרקטית.

 

הסדנה תתקיים בקמפוס ברושים בכיתת מטבח מאובזרת, בימי שלישי, 10/09, 17/09, 24/09 בשעות 10:00-15:00.

 

מדובר בהשתלמות ייחודית ויחידה מסוגה בעיל"ם בהדרכתה של ניקולה בבאזדה מטפלת בנשמתה, בעלת ידע עצום בתחום רפואת המסורת, אותה מסורת ממנה הגיעה. הסדנה תהיה חווייתית, חושית טיפולית וטעימה!! בסוף כל מפגש נסדר שולחן עם התוצרים שהכנו. אחר שנסכם תובנות בכמה מילים על כל תבשיל/מאכל שעשינו.

כל משתתף בסדנה יתנסה בחומר הנלמד. הלמידה תהיה מעשית ויינתנו גם הסברים בכתב ובעל פה.

 

בתוכנית

מפגש ראשון: יום שלישי, 10/09/24, 10:00-15:00

הקדמה על החיבור והמהות של המסורת הפרסית.

חליטת היום בהתאמה למזג היומי – תהיה משקה היום שלנו

הכנת הלוות פרסיות – ממתק חיזוק פרסי למצבי חולשה שונים בגרסאות מגוונות. ממתק הלווה אינו ממתק כפי שאנחנו מכירים בעולם המערבי. מדובר במעין קינוח/ממתק חיזוק בעל היבטים טיפוליים המגיעים מלב החשיבה המסורתית לריפוי והעצמה של הגוף והנשמה.

חמאה מזוקקת. בסיס להלוות.

הלווה האביג' – מורכב מבסיס הלווה המשלב גזר, זעפרן וזרעים/אגוזים מחזקים.

הלווה בין הזמנים – הלווה מעודנת. ניתן להתאים אותה למצבים שונים.

הלווה ברנג'י – על בסיס אורז.

קטירה – לחיזוק ופוריות. שימוש בקדד השרף.

קורסה קאמאר – שעועית המותן משתלבת במתכוני הלוות

הכנת דיסת חיזוק –קוקו דוחן במקור מהרפואה המאקרוביוטית. מנקה, מוריד נפיחות, מנקז נוזלים ויחד עם זאת, ממרכז ומחזק את הגוף.

 

מפגש שני: יום שלישי, 17/09/24, 10:00-15:00

חליטת היום בהתאמה למזג היומי

בישול מיוחד למצבי חולשה, מחלות קשות, פריון. שיקום, חיזוק האדמה.

מרק גידים ועצמות – אב-גושט.

הלים – מרק חיטה מנחם ואוסף על בסיס גרונות עוף והודו, חומוס/שעועית לבנה, קינמון, אגוזי מלך.

שורבה – תבשיל על בסיס אורז, עוף, גזר, בצל, כמון – מתאים כטיפול וחיזוק עדין.

הכנת מרק עצמות בתהליך מקוצר.

 

מפגש שלישי: יום שלישי, 24/09/24, 10:00-15:00

לקראת ראש השנה – מפגש של השמחות והלבבות:

חליטת היום לפי התאמת מזג.

פסנג'ון – תערובת ייחודית של אגוזי מלך, רסק רימונים, שזיפים וזעפרן – להיכנס לסתיו עם טעם מתקתק חמוץ.

ג'ורמה סבזי – תבשיל ירקות ירוקים עם עשבים המייחדים את המטבח הפרסי

חורשטה בה – חבושים לרפואת הלב.

תבשילי אורז - אורז לבן, אורז פרסי ארומתי - עם גזר, קליפות תפוז, זרשק, צימוקים וזעפרן.

תהדיג – הסוף של הסיר.

איכויות של תה גולפאר, לשון הפר, זעפרן, נבאט.

מי ורדים, נבאט, זעפרן – בכיפור פותחים את הצום.

 

על המנחה:

ניקולה בבאזדה, מטפלת טבעית משנת 2002 דוגלת בטיפול תודעתי השואף לחבר את האדם לחוקי הבריאה והמהות שלו, מחוברת בנשמתה לעולם רפואות המסורת.

"נולדתי באיראן בתקופה שבה ידע עתיק יומין פגש את המודרניזציה. גדלתי אצל סבתי הנפלאה ששמה מהבובה ז"ל. סבתא הייתה מרפאה בנשמתה וזכיתי ללמוד ממנה. אחת הדרכים של סבתא להביא ריפוי, הייתה דרך האוכל. אוכל טיפולי עם נשמה, מדובר לא רק באוכל מנחם, זה היה אוכל מרפא. האוכל הוא הבסיס שמחבר בין נפש לגוף ומאפשר לנו להיות מועילים ומחוברים למהות האדם בעולם. בסדנה אני מביאה את הרוח של המסורת הפרסית. הסקרנות שבי לחקור את הסביבה, במקום הכי בטוח ומרתק שהיה ליד סבתי מהבובה, להתבונן בה בעשייה מבורכת. סבתא הייתה מרפאה בנשמתה. זכיתי ללמוד מאימהות שדרך האוכל שלהן הן היו מגינות ושומרות על הבריאות של הצאצאים וכל היקרים להן. חיי הם מסע של נוודות בנפש פנימה וחיפוש אחר מהות החיים. הגילויים שלי גרמו לי לרצות להעביר לעולם את הידע הקדום, את אותם פרטים קטנים בחוקים שלפיהם נבראנו.

הפרסים עד היום רובם עדיין מחוברים לחוקי הטבע הבסיסיים המהותיים והראשוניים ומתייחסים למזגים – המזג של האדם הוא בסיס של הבריאה וכדי להגיע לרפואת הגוף והנפש צריך לזהות ולחזק את הבסיס.  המטבח הפרסי והרפואה הפרסית אינם נפרדים – הזנה ורפואה אחד הם."

ניקולה בבאזדה דוברת 5 שפות. שפת אימה היא פרסית, אולם בעיקר, היא דוברת את שפת הלב ואת השפה הזו היא תביא לסדנה יחד עם הרוח של המסורת הפרסית.

 

מחירים:

הרשמה מוקדמת – עד ליום ראשון, 25/08/24 בחצות

חברי/ות העמותה/איגוד/סטודנטים: 1,470 ₪ (היכנסו עם שם המשתמש/ת והסיסמה לקבלת ההטבה)

קהל רחב: 1,600 ₪

 

מחיר מלא – החל מיום שני, 26/08/24

חברי/ות העמותה/איגוד/סטודנטים: 1,560 ₪ (היכנסו עם שם המשתמש/ת והסיסמה לקבלת ההטבה)

קהל רחב: 1,690 ₪

 

 

לפרטים נוספים: info@herbology.org.il

058-7256782

 

עדיין לא חברים שלנו? הרשמו עכשיו ותתחילו להנות מהנחות לכנסים ופעילויות.

 

לוח זמנים

מיקום האירוע

קמפוס ברושים - תל אביב האוניברסיטה, ד"ר ג'ורג' ווייז 1, תל אביב, תל אביב

הוראות הגעה

אין אפשרות למצוא דרך!

אירועים נוספים