פרחי חוטמית ממולאים באורז ועלי גפן

מאת תמר רסלר וולף

למתכון

מצרכים לסיר בינוני:

כ 40 פרחי חוטמית (ללא עלי העטיף והצלקות)

למילוי:

שמן זית

כמה עלי מרווה

1 בצל גדול קצוץ דק

2 זוקיני/קישואים מגוררים גס

1 כוס אורז עגול שטוף

כ 15 עלי גפן צעירים קצוצים

רבע חבילת פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי בזיליקום קצוצים

כף עלי אזוב / אורגנו טריים קצוצים דק

חופן צנוברים קלויים במחבת

2 עגבניות טריות קלופות וטחונות

כפית נענע יבשה

כף שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל

לבישול:

חצי כוס מים

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

מלח

8-10 עלי גפן גדולים לתחתית הסיר ולכיסוי

אופן ההכנה:

מכינים את המילוי – על להבה בינונית מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את עלי המרווה ולאחר מכן את הבצל. מטגנים עד להזהבה קלה ומוסיפים את הזוקיני. מטגנים עוד מספר דקות, מוסיפים את עלי הגפן הקצוצים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את שאר רכיבי המילוי, מערבבים היטב ולאחר כ5 דקות מכבים את האש ומצננים מעט.

בינתיים מנקים את פרחי החוטמית מעמוד העלי (הצ׳ופצ׳יק עם האבקנים) ומעלי העטיף (העלים החיצוניים העוטפים את עלי הכותרת).

מרפדים את תחתית הסיר בעלי גפן.

ממלאים את הפרחים – במרכז כל פרח מניחים כף מילוי וסוגרים את העלים מעל. מסדרים את הפרחים הממולאים בצפיפות ובאופן שהעלים המקופלים מונחים על תחתית הסיר והעוקץ פונה כלפי מעלה.

מוסיפים בזהירות את המים, שמן הזית, מלח ומיץ מחצי לימון. מכסים בעלי הגפן הנותרים ומכסים בצלחת דקה. סוגרים את הסיר.

מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה למינימום.

מבשלים כחצי שעה ומשאירים את הסיר סגור כחצי שעה נוספת עד שמתקרר מעט ומתייצב.

מומלץ להגיש עם פלח לימון ויוגורט או ציזיקי. ניתן לאכול קר.

תהנו:)

תמר רסלר וולף, הרבליסטית קלינית וחברה בועד מנהל של העמותה

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן