שייק מאקה – מאת אפרת נבון כהן

אבקת המאקה מופקת משורש עמילני הגדל באמריקה הדרומית, באזור הרי האנדים. הצמח נקרא גם “ג’ינסנג פרואני”. האינדיאנים צורכים מאקה לפני צאתם למלחמה – שכן המאקה מחזקת ומעניקה אנרגיות לגוף ולנפש. המאקה נחשבת לצמח הורמונלי וככזה מסייעת להגברת החשק המיני, למניעה וטיפול בתופעות של גיל המעבר, להגברת הפריון, לטיפול בתסמונת קדם ווסתית ולהתגברות על מצבי מתח וחרדה.

מתכון לשייק ירוק עם מאקה:

כוס עלים ירוקים (3 מהבאים: תרד, חסה, עלי כרפס, מנגולד ירוק, מנגולד סגול, קייל(

פרי טרי קטן (תפוח, בננה, אפרסק, 4 תותים…)

פרי יבש (תמר מג’הול, 2 משמשים מיובשים, 2 שזיפים מיובשים…)

חצי לימון סחוט טרי

שליש כוס מים

לטחון היטב לרסק ירוק, למזוג לכוס ולהוסיף:

2 כפיות שמן קוקוס מכבישה קרה

כפית שטוחה אבקת מאקה

אפשרות: 1 כפית זרעי צ’יה/כפית אבקת ספירולינה

לערבב היטב ולשתות לרוויה.

אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן