שומר הסף – מאת אפרת נבון כהן

בשווקים מככב עכשיו השומר, שהוא ירק אביבי קצר מועד. לפני שעונת השומר הקצרה תחלוף, כדאי ליהנות ממנו ומיתרונותיו התזונתיים:

·         השומר הוא מקור טוב לויטמין C, וויטמיני B, ויטמין A, ברזל ומגנזיום.

·         בשומר יש רכיב ייחודי בשם אנתול, המהווה רכיב עיקרי בשמן הנדיף שלו. מחקרים מראים שהאנתול מעכב תהליכי דלקת, מונע סרטן ומנקז רעלים מהכבד.

·         השומר גדוש בסיבים תזונתיים ועל כן מוריד כולסטרול, מסייע באיזון הסוכר ומועיל ליציאות סדירות.

·         השומר מצוין למיגור כאבי בטן, נפיחות ועצירות.

·         בשומר נמצאים שני נוגדי חימצון בשם רוטין וקוורצטין: אלה יסייעו מפני נזקים חימצוניים ורדיקלים חופשיים וכך גם מפני היווצרות תאי סרטן.

·         השומר עשיר בסידן ולכן מסייע לעצמות חזקות ולמניעת יתר לחץ דם.

·         בנוסף, השומר מכיל כמות יפה של אשלגן שגם הוא חיוני ללחץ דם תקין.

·         השומר וזרעיו מעודדים ייצור חלב אם.

·         זרעי השומר נחשבים לקרמינטיביים (סופחי גזים) ומכייחים.

לדלקת עיניים: יש לחלוט כפית זרעי שומר בכוס מים רותחים. לכסות את הכוס, להמתין עד שהחליטה נעימה למגע, לטבול בצמר גפן ולהעביר בעדינות על עיניים מודלקות מכיוון פנים החוצה.

למיגור גזים וכאבי בטן: יש לחלוט כפית זרעי שומר בכוס מים רותחים. לכסות את הכוס ל 10 דקות ולשתות.

מתכון צבעוני וקל לעיכול: אנטי פסטי רב משתתפים

שומר פרוס דק לאורך

1 בטטה בינונית פרוסה דק לעיגולים

בצל סגול פרוס דק

קישוא פרוס לעיגולים

גמבה אדומה חתוכה לרצועות

תערובת למריחה:

חצי כוס שמן זית איכותי

חצי כפית מלח הימלאיה

אופן ההכנה:

מסדרים את הירקות על נייר אפיה בתבנית גדולה. טובלים מברשת בתערובת השמן והמלח ומברישים את הירקות מכל צדדיהם.

אופים בחום של 200 מעלות כ 20 דקות, הופכים את הירקות, מברישים שוב וממשיכים לאפות 10-20 דקות עד להשחמתם.

אפרת נבון כהן  N.D, M.A

נטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.

אמצעי התקשרות:

0522628033

therapecr@gmail.com

www.terape.co.il

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן