פולנטה עם שיפודי פטריות על האש – מאת אורטל בובר

לפולנטה:

חצי כוס פולנטה

3 כוסות מים/ ציר ירקות / ציר פטריות

שמן זית

מלח

לפטריות:

½ קילו פטריות פורטובלו או שמפיניון חצויות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות גדולות

1/3 כוס שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כפית כמון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1 כפית פפריקה מתוקה

¼ כפית כורכום

1 כפית מלח

פלפל שחור

כמה שעות או יום לפני המנגל מכינים את הפולנטה: מרתיחים 3 כוסות מים בסיר (אפשר להחליף את המים בציר ירקות או ציר פטריות כדי להעשיר את המנה). כשהמים רותחים, מוזגים בעדינות את תערובת הפולנטה לתוך הסיר תוך כדי בחישה רצופה.

מביאים לרתיחה נוספת ואז מעבירים את הסיר ללהבה הנמוכה ביותר. מנמיכים את האש למינימום שבו מתרחש הבעבוע העדין ביותר. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומלח לפי הטעם, מערבבים היטב ומכסים את הסיר.

מבשלים במשך כ-20 דקות וכל 2-3 דקות מערבבים היטב בעזרת כף עץ. חשוב לערבב עד הקרקעית של הסיר כדי שהפולנטה לא תישרף.

משמנים תבנית בגודל 18/24 במעט שמן זית (גם את הדפנות).

כשהפולנטה מוכנה שופכים אותה לתוך התבנית ומניחים לצינון והתייצבות. לאחר הצינון אפשר לשמור את הפולנטה במקרר כשהיא עטופה היטב.

גם את שיפודי הפטריות מכינים מראש: מערבבים היטב את חצאי הפטריות וקוביות הבצל עם השמן והתבלינים בקערה גדולה. משפדים בזהירות על שיפודים קטנים. אפשר להשאיר אותם בתוך הרוטב עד לצלייה.

על האש צולים ריבועי פולנטה משני הצדדים עד להזהבה ובמקביל צולים את השיפודים.

מניחים בצלחת את הפולנטה ועליה מפזרים את הפטריות הצלויות.

 ND, Cl.H אורטל בובר,נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il 
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן