סלט סלק צלוי וטרי עם נענע, בזיליקום ושקדים – מאת מעיין ולירון משחקות באוכל

מה צריך:

3 סלקים

כוס נבטוטי עדשים/מש או שניהם יחד (מנביטים בבית או קונים בסופר)

1/2 בצל סגול, פרוס דק

1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס

1/2 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

שמן זית

מלח גס

גרידה מחצי לימון

שקדים פרוסים לויים (אופציה, לא חובה)

מה עושים:

1. 2 מהסלקים צולים בתנור באופן הבא:

רוחצים וקולפים את הסלקים. חותכים כל סלק לשמיניות.

עוטפים כל סלק חתוך בניר כסף, מזליפים לתוך האריזה מעט שמן זית, מלח גס וגבעול טימין. סוגרים היטב ואופים בחום גבוה (220-250) כחצי שעה. בודקים רכות בעזרת נעיצת סכין חדה בסלק, אפשר דרך נייר הכסף.

חותכים את סלקים המוכנים לפיסות בגודל הרצוי, שמים בקערה רחבה.

2. את הסלק הנותר קולפים ומגררים “חי”. מוסיפים לקערת הסלט.

3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, מערבבים בעדינות.

בתיאבון!

foodplay2@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן