מרק כרישה וחומוס – מאת אפרת נבון כהן

הכרישה מתהדרת במספר שמות כגון פראסה, לוף, פורי, כרתי. היא שייכת למשפחת השומיים שבין חבריה נמנים בצל לבן, בצל סגול, בצל שאלוט, בצל ירוק, עירית ושום.

משפחה זו ידועה כבעלת יתרונות בריאותיים רבים כגון יכולת להוריד ערכי כולסטרול רע, העלאת רמות הכולסטרול הטוב, איזון רמות הסוכר בדם, הורדת לחץ דם, חיזוק מערכת החיסון ולוחמה אמיצה בתאי סרטן.

בספר “לא לסרטן” (של ד”ר דויד סרוואן שרייבר) ישנן טבלאות המציגות מזונות הלוחמים בסרטן על סוגיו השונים ובכל סוג, משפחה זו צועדת בראש הטבלה!

הכרישה מכילה מנגן, ויטמין B6, C, B9, ברזל  ונוגד חימצון מיוחד בשם קמפרול.

הימנעו מלטגן את הכרישה בשל יכולתה הרבה לספוח שמן. התחילו עם אידוי ורק לקראת אמצע הבישול הוסיפו את השמן.

מרק כרישה וחומוס

רכיבים (6 מנות):

3 כרישות בינוניות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות דק

כפית שטוחה של מלח הימלאיה או herbamare

פלפל שחור

300 גרם חומוס (מושרה ומבושל או של סנפרוסט)

4 כוסות מים

אפשרות: 100 גרם טופו מגורר/ גבינת צאן קשה מגוררת

אופן ההכנה:

1. חוצים לאורך את הכרישות ופורסים דק. מאדים ללא שמן כ 10 דקות, בסיר מכוסה על אש נמוכה.

2. מוסיפים שמן זית, שום ומלח. מכסים ומבשלים כשלוש דקות נוספות על אש נמוכה.

3. מוסיפים חומוס ופלפל שחור ומבשלים כשלש דקות תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

5. מרסקים בבלנדר חצי מהמרק.

6. ניתן להגיש עם מעט טופו מגורר/ גבינת צאן מגוררת שמפזרים על המרק החם.

 אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן