חיתוכיות שוקולד מתפצפצות – מאת אפרת נבון כהן

שמן הקוקוס מזין את הגוף מבפנים וגם מבחוץ: ניתן למרוח אותו על העור להזנה ולמיגור פטריות ועל השיער לחיזוקו ולמתן ברק. שמן זה הכי בטוח בחימום ולכן מצוין לאפות ולבשל איתו. יש שמני קוקוס עם טעם, המתאימים לעוגות ועוגיות ויש שמני קוקוס נטולי טעם, המתאימים לבישול ירקות, דגנים וכדומה. נמצא ששמן הקוקוס מזין את המח, מונע אלצהיימר, מחזק את בלוטת התריס, עוזר לירידה במשקל ולחילוף חומרים תקין ועוד…

בשמן קוקוס יש חומצות שומן רוויות- שרבים טועים וסוברים שהן רעות לבריאות,  אך מסתבר שיש סוגים שונים של שומן רווי ומה שיש בקוקוס הן חומצות שומן רוויות בינוניות שרשרת- מדובר בחומצות שומן שלא נאגרות ברקמות השומן ומתפקדות כפחמימה לגוף, אשר משתמש בהן כדלק. אז אל חשש- לא משמינים מצריכת קוקוס ומוצריו.

מעבר לזה, הקוקוס מכיל שתי חומצות שומן מיוחדות:

1.      חומצת שומן לאורית, שמצויה גם בחלב אם ותפקידה לחזק את מערכת החיסון.

2.      חומצת שומן קפרילית, אשר ביכולתה להשמיד חיידקים, וירוסים ופטריות (ממש אנטיביוטיקה טבעית).

אז השתמשו בשמן הקוקוס ללא חשש אך ריכשו את השמן קוקוס בכבישה קרה ולא את המזוכך. הנה לפניכם מתכון טעים ומזין עם שמן קוקוס, שגם ילדים יכולים להכין:


חיתוכיות שוקולד מתפצפצות

200 גרם פצפוצי אורז מאורז מלא

רבע כוס שמן קוקוס מומס

חצי כוס סילאן או דבש לא מחומם

2 כפות זרעי צ’יה

4 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מערבבים היטב פצפוצי אורז, זרעי צ’יה ואבקת קקאו.

מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת מעט דביקה

אם התערובת נוזלית יש להוסיף פצפוצי אורז ואם התערובת יבשה מדי יש להוסיף שמן קוקוס

לשטח בתבניות סיליקון קטנות ולהדק היטב

להקפיא עד התגבשות ולשלוף מהתבניות

בתיאבון!


אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il
Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן