חוזרים לביה”ס עם ממרחים בריאים ומזינים – מאת אורטל בובר

לכבוד תחילת שנת הלימודים –  שלושה ממרחים טעימים, מזינים ובעיקר קלים מאוד להכנה.

ממרחים בריאים שמכינים בבית הם דרך מעולה לשדרג את הכריכים של ילדינו.

ב 10-15 דקות, אפשר להכין 2-3 ממרחים ובעזרתם להעשיר את התפריט לאורך כל השבוע.

לחם איכותי, ממרח ביתי ותוספת של נבטים, רוקט, פרוסות מלפפון או כל ירק אחר והכריך הופך לארוחה מאוזנת ומשביעה.

ממרח טופו ועשבי תבלין:

1 חבילה טופו או 300 גרם טופו טרי (מומלץ מאוד)

1 כוס דחוסה של עשבי תבלין: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום, נענע לפי הטעם

(אני שמה 1/3 כוס פטרוזיליה, 1/3 כוס כוסברה, 1/6 כוס בזיליקום ו1/6 כוס נענע)

מיץ מחצי לימון

חצי כפית מלח

2-4 כפות שמן זית בכבישה קרה

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון. אם משתמשים בטופו טרי כדאי לסחוט אותו מעט לפני שמוסיפים לשאר החומרים.

טוחנים היטב עד שנוצר ממרח. בדקה הראשונה התערובת תיראה פירורית, אך לאחר דקה נוספת של עיבוד היא תהפוך לממרח.

*ככל שמשתמשים בכמות גדולה יותר של שמן זית, קל יותר למרוח את הטופו על לחם אבל גם 2 כפות שמן זית נותנות תוצאה קרמית ומענגת.

**הממרח נשמר במקרר 5-7 ימים. בכלי האחסון, מומלץ לזלף מעל שכבה דקה של שמן זית כדי למנוע התחמצנות.

ממרח דלעת סתווי:

1/2 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2-3 ס”מ

1 כפית טחינה גולמית משומשום מלא / חמאת אגוזים / חמאת בוטנים טבעית

2-3 שיני שום

טימין

מלח

מאדים את קוביות הדלעת עד לריכוך מלא או מבשלים אותן במעט מים ומסננים.

במקביל לבישול הדלעת אופים את שיני השום בתנור עם מעט שמן זית עד שהשום מתרכך.

מכניסים למעבד מזון את קוביות הדלעת המבושלת, כפית טחינה, שיני שום אפויות וקלופות, טימין ומלח לפי הטעם.

טוחנים היטב עד לקבלת ממרח קרמי.

גרסה זריזה לקטנטנים :

מועכים במזלג 5-6 קוביות דלעת מאודה או מבושלת במים ומערבבים היטב עם כפית שקדיה.

מתקבל ממרח מתקתק, מזין מאוד וממכר!

**הממרח נשמר במקרר 5-7 ימים.

ממרח עדשים שחורות, קישואים ואגוזי מלך:

150 גרם עדשים שחורות קטנות (כ- 3/4 כוס) שטופות היטב

1 קישוא / זוקיני חתוך לקוביות בגודל 1 ס”מ

1 בצל קצוץ

חופן אגוזי מלך

1/4 כוס פטרוזיליה

4-6 כפות שמן זית בכבישה קרה

חצי כפית מלח

פלפל שחור לפי הטעם

מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם מים עד לריכוך מלא. מסננים את המים ומניחים  בצד לצינון.

תוך כדי שהעדשים מתבשלות מאדים את הבצל במחבת עם 1-2 כפות שמן זית. כשהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את קוביות הקישואים וממשיכים לאדות עד להתרככות והזהבת הקישואים.

שמים במעבד מזון את העדשים השחורות, הבצל והקישוא, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור ושמן זית.

אם רוצים שאגוזי המלך יהיו טחונים לגמרי מוסיפים אותם עם שאר המרכיבים. אם רוצים מרקם גס יותר של האגוזים, מוסיפים אותם רק באמצע הטחינה.

טוחנים את כל החומרים ביחד עד ליצירת ממרח. אם יש צורך, מוסיפים עוד שמן זית.

טועמים ומתקנים תיבול.

**הממרח נשמר במקרר 5-7 ימים. מומלץ למרוח מעל שכבה דקה של שמן זית למניעת התחמצנות.

 ND, Cl.H אורטל בובר,נטורופתית והרבליסטית.פרטי התקשרות:052-3311939buberor@netvision.net.il

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל”ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

Print Friendly, PDF & Email

שיתוף ברשתות

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן