עלי חלמית ממולאים- מאת אורטל בובר

מנה מושקעת וחגיגית שמביאה שפע של ירוק חמצמץ ונהדר אל שולחן החג האביבי.

24 עלי חלמית גדולים / עלי מנגולד צעירים

½ לימון

8 עגבניות שרי חצויות

4 שיני שום חצויות

למלית :

¾ כוס בורגול עבה

2 כפות שמן זית

8 בצלים ירוקים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף רכז רימונים

2 כפות מיץ לימון

½ כפית כמון

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב :

½ כוס מים

4 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף רכז רימונים

½ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה :

שוטפים היטב את עלי החלמית. אם משתמשים במנגולד, חותכים את השליש התחתון של העלים ומשתמשים רק בחלק הירוק הרחב.

מרתיחים סיר גדול עם שפע מים וחצי לימון וחולטים את עלי החלמית/ מנגולד למשך 30-60 שניות כדי שיהיו נוחים יותר למילוי. מסננים את העלים ושומרים בקערה עם מים קרים.

שמים בורגול בקערה, שוטפים עם מי ברז חמים שלוש פעמים. שופכים החוצה את רוב מי השטיפה מלבד כמות של 2 כפות. מניחים לבורגול לתפוח במשך 10 דקות ומערבבים מדי פעם.

מטגנים בצל ירוק במחבת עם מעט שמן זית למשך 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים דקה נוספת.

מוסיפים את הבורגול ושאר חומרי המלית ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

אופים את הממולאים בתוך מעין מעטפות מנייר אפייה: לוקחים תבנית קטנה ומניחים בה בהצלבה שני חוטים. מעל החוטים מניחים את נייר האפייה כך שיכסה גם את דפנות התבנית.

מניחים על נייר אפייה את הממולאים כשצד התפר כלפי מטה. מפזרים בין הממולאים עגבניות שרי ושיני שום.

יוצקים מעל את חומרי הרוטב, סוגרים את הנייר וקושרים בחוט. בכל מעטפה אפשר לשים 8-10 ממולאים, את כל המעטפות אפשר לאפות יחד בתבנית רחבה.

אופים בתנור 40 דקות.

אורטל בובר, ND, Cl.H

נטורופתית והרבליסטית.

פרטי התקשרות:

052-3311939

buberor@netvision.net.il

שיתוף ברשתות

עוד פוסטים בבלוג

×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן