עוגיות שיפון מלוחות מנוקדות עם קצח – מאת אפרת נבון כהן

פתגם ערבי אומר: “הקצח מרפא כל מחלה מלבד המוות”. ואכן, הגרגיר השחור הקטן הזה עוצמתי מאד בטיפול במחלות שונות.

הקצח (Nigella sativa) הינו אנטי חיידקי, אנטי ויראלי, נוגד אלרגיה, מווסת לחץ דם ומוריד רמות סוכר בדם. בנוסף, הוא יעיל מאד לטיפול במחלות בדרכי הנשימה ומסייע לעיכול תקין. ביכולתו למגר הליקובקטר פילורי, לטפל באסתמה ולעודד ייצור חלב אצל נשים מניקות. הקצח מכיל חומר בשם תימוקווינון הבולם שגשוג תאי סרטן.

שמן הקצח במריחה על החזה יעזור למחלות בדרכי הנשימה, במריחה על העור יסייע למחלות עור כגון אקזמה, פסוריאזיס, יובש ועוד והוא אף נחקר בהקשר של טיפול בסרטן המעי!

שימו לב: אין לצרוך קצח בזמן הריון וכאשר יש עודף חומציות בקיבה.

ניתן לפזר את הקצח על הסלט, להוסיף לבצק של לחם, לשלב בפשטידות ועוד.

לפניכם מתכון לעוגיות שיפון מלוחות קלות להכנה ומנוקדות בקצח.

עוגיות שיפון מלוחות מנוקדות

3 כוסות קמח שיפון

חצי כוס שמן זית או שמן קוקוס

רבע כוס מים

כפית מלח ים- רצוי הימלאיה

4 כפות קצח

אופן ההכנה

מערבבים הכל יחד. אם הבצק דביק מוסיפים קמח ואם יבש- מוסיפים מים.

יוצרים נחשים דקים ויוצרים עיגולים.

אופים בחום של 170 מעלות כ 20 דקות.

אפרת נבון כהן  N.D, M.Aנטורופתית מוסמכת, אירידולוגית, מטפלת בצמחי מרפא וארומתרפיה. מנהלת מקצועית של מרכז תרפא בבאר שבע, מרצה במכללת רידמן, מנחה סדנאות לבישול בריא, מנחה סדנאות לניקוי גוף, מתמחה בטיפול במחלות כרוניות וסרטן.אמצעי התקשרות:0522628033therapecr@gmail.comwww.terape.co.il

שיתוף ברשתות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן