כניסה לחברים
סגירה

כניסה לחברים רשומים



מרק סרפדים - מאת יעל דונגי

מרק סרפדים - מאת יעל דונגי (הגדל)

 

מרק סרפדים מדהים

(באדיבות: יערה שחם)

באופן קבוע, כל מי שטועם מהמרק הזה לא מאמין שיש בו סרפדים (והרבה!) ואם אכן יש בו סרפדים...  איך הוא טעים כל כך?

ובכן, הסרפד הוא אחד מהצמחים האהובים עליי באופן מיוחד, מה שגורם לי לחפש עוד ועוד דרכים להכין ממנו מטעמים מזינים. באחד המפגשים שלי עם יערה, היא בישלה על המדורה את המרק הזה, וכל הטועמים נשבו בקסמיה. מאז אני מקפידה להכין אותו באירועים חגיגיים ומיוחדים. תתכוננו לקבל צרורות של מחמאות.

בישראל גדלים שלושה מינים של סרפדים: סרפד הכדורים, סרפד צורב וסרפד קרומי. שלושת המינים מזינים ביותר ומומלצים למאכל.

להבדיל מהסרפד הדו-ביתי, המוכר לנו מרפואת הצמחים, שלושת המינים האלה הם חד-שנתיים.

הסרפד עשיר בוויטמינים ומינרלים באופן משמעותי ביותר, והשימוש בו בתזונה, תומך בהשפעה המזינה והמחזקת שיש לו.

המתכון המצורף רשום ללא כמויות, זו הזמנה לבישול ללא גבולות...

 

מצרכים:

בצל

סרפד

תפוחי אדמה

פטריות חורש או כל סוג שאוהבים

קרם קוקוס

אופציה לשדרוג: ערמונים קלופים

תיבול: מלח, פלפל, אגוז מוסקט/ פלפל אנגלי

 

הוראות הכנה:

בסיר גדול מחממים מעט שמן זית ומאדים את הבצל למשך כמה דקות. מוסיפים הרבה סרפד טרי חתוך גס, מאדים כמה דקות ומוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט או פלפל אנגלי. מכסים במים רותחים או ציר ירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וכשתפוחי האדמה רכים (בערך חצי שעה) מוסיפים פנימה פטריות וקרם קוקוס.

בפעם האחרונה שהכנתי את המרק, הוספתי בשלב הזה ערמונים קלופים, קצוצים גס. יצא מושלם!

בתיאבון!

 

 

 

 

  

יעל דונגי, Cl.H, MIHA

הרבליסטית קלינית. מטפלת בעזרת צמחי מרפא, שיאצו ותזונה.

עוסקת ברוקחות טבעית ובחיבור בין האדם לטבע. מרצה לרפואת צמחים ומנחה סדנאות רוקחות טבעית.

אמצעי התקשרות: 054-5355955, yaeldonagi@gmail.com

פייסבוק: יעל דונגי- רפואה מן הטבע

 

המידע המובא כאן הוא על דעת הכותב בלבד. אין העמותה לצמחי מרפא (עיל"ם) אחראית לתוכן המאמר. שימוש בצמחים או במוצרים אחרים מחייב במקרים מסוימים שיקול דעת רפואי, ועל כן יש להיוועץ במומחה מתאים. העמותה הישראלית לצמחי מרפא ועורכי תוכן האתר אינם אחראים לכל מקרה של שימוש בלתי מבוקר, או בלתי מקצועי במידע ו/או בצמחים הנזכרים.

 

עבור לתוכן העמוד